x

Ebba Forsberg
Dunkers Kulturhus Konsertsalen
D. 2012.31.03 Kl. 19:30

Efter släppet av den kritikerrosade cd:n ”Falling Folding Flipping, Feeling, åker Ebba Forsberg nu ut på turné. Lördag 31 mars kommer hon till Helsingborg och Dunkers kulturhus

Efter framgångarna med ”Ta min vals”, skivan från 2009 där Ebba tolkade Leonard Cohen, och Mikael Wiehe-samarbetet ”Dylan på svenska” från 2007, släpper nu Ebba Forsberg ”Falling Folding Flipping Feeling”, en skiva med eget material, den första sedan ”Ebba Forsberg” som kom 2006.

Ebba Forsberg har ända sedan debuten ”Been there” (1997) gjort tidlös musik som berör och väcker starka känslor. Hon har återigen samarbetat med den guldbaggebelönade filmskaparen Björn Runge, och med på skivan finns två låtar specialskrivna för hans nya film ”Happy End”.

Titeln på den nya skivan, ”Falling Folding Flipping Feeling” återspeglar centrala ord och känslor som återkommer i texterna. ”Det handlar mycket om att våga släppa taget oavsett vart det leder eller hamnar, på gott och på ont”, säger Ebba. Hon beskriver arbetet med plattan som roligare och lättare än på mycket länge. ”Jag börjar acceptera att när jag gör något är det alltid på liv och död. Jag måste ge allt och vara totalt närvarande och ärlig, annars känns det falskt. Efteråt kan det kännas som jag inte har någonting mer att ge men det jag har insett nu är att om jag bara ger det tid så kommer lusten att skriva tillbaka igen”, säger hon.?

Med Ebba på turnén är :
Ola Gustavsson- gitarr
Mats Schubert- klaviatur
Andreas Dahlbäck- trummor
Rickard Lidhamn- bas

Barserveringen utanför Konsertsalen öppnar 1 timma innan konserten.