x

Musik I FoajéN - Intone
Folkteatern
D. 2012.22.02 Kl. 21:00

Intone bildades i Göteborg hösten 2010. Medlemmarna träffades i anknytning till Högskolan för Scen och Musik i Göteborg och växte så smått fram. Kompositionerna som är skrivna av medlemmarna själva har tydliga influenser av jazz, fri improvisation men också afrokubanska grooves och essenser av pop - improviserad musik är inte låst i sig utan kan spelas i många genrer vilket Intone har tagit till vara på.


Medlemmarna som alla är mellan 20 och 30 år kommer från olika länder i och utanför Europa och har redan gjort sig ett namn på den internationella scenen. Eric Arellano (saxofon) är född i San Fransisco, Kalifornien och flyttade till Sverige 2008 på grund av sitt intresse för europeisk musik och kultur. Efter att ha mött basisten Beate Wieseinger, som studerat för Anders Jormin, bestämde de sig för att starta en grupp. Konstellationen tog sin form när Per Orvang (gitarr), Oskar Stenmark (trumpet) och Johan Birgenius (som också spelar trummor i Naoko Sakata trio) blev tillfrågade.


Intone har turnerat i Sverige, Österrike och Rumänien. 2012 kommer Intone att spela in sitt första album och sedan ha en releaseturné i Österrike. Med ett energirik men ändå dynamiskt komp och två utmärkande blåsare har Intone begåvats med ett originellt sound där det finns stort utrymme för dialog och interaktion.