x

Invasionen + Moonlit Sailor
Rockborgen
D. 2012.25.02 Kl. 19:30

Invasionen och Moonlit Sailor på Rockborgen Borås 25/2.

På Invasionens senaste album ”Saker som jag sagt till natten” (2011), framträder ett modernt, moget popband som spelar postpunk med influenser från 80-talets främsta band i stil med exempelvis Joy Division och Echo and the Bunnymen. Invasionens sångare/gitarrist Dennis Lyxzén har sedan många år varit en drivande person på Umeås livaktiga musikscen, bla med skivbolaget ”Ny våg” och bandet Refused. Många har saknat Refused, så sommarens återförening på Way out West är en mycket efterlängtad sådan för många.
Även med bandet The (International) Noise Conspiracy innehar Dennis fortfarande Rockborgens oslagbara publikrekord (2002).
Invasionen är en förlängning av det mer nertonade projektet The Lost Patrol. Första utgåvan släpptes redan 1999, och bandet gjorde ett snorbra framträdande på Rockborgens scen år 2000.
LP höll sin mjuka singer-songwriter stil, kanske mer likt det som Kristofer Åström gör, på de två första albumen. Namnbytet till Invasionen (av patentskäl) 2008 och skivbolagsbyte ledde fram till det fjärde albumet ”Hela världen brinner” med bla. Deporteescovern ”Under gatan en strand”. Att Anders Stenberg (Deportees) mångåriga medverkan i Invasionen lagts på is är begripligt efter de fantastiska framgångar Deportees gjort under 2011, han ersätts av Sara Almgren.

Moonlit sailor- sprungna ur Borås replokalmylla- med två tidigare framträdanden på Borgen på meritlistan. Bandet har ett musikaliskt koncept som bygger på njutbara melodier och framförs helt instrumentalt och ibland kallas postrock. Bandet har turnerat flitigt i stora delar av Europa och även i Kina men har inte spelat i hemstaden sedan hösten 2010. Man har även hörts i olika MTV program och spelat på Rookiefestivalen i Hultsfred. Förra året släpptes deras tredje album ”Colors In Stereo” som man fick bra kritik för. Spelningen hos oss kommer vara uppskjuten releasefest för skivan!

Fika: Kaffeservering under hela kvällen
Åldersgräns: 13 år

Service för rörelsehindrade är begränsad.

Ev. överblivna biljetter säljes i entrén från kl. 19.00 på konsertdagen.