x

Ballroom Band Med Jesper Lindberg
Vänersborgs Teater
D. 2012.30.03 Kl. 19:30

Vänersborgs Teater fredag 30 mars kl. 19.30.
Biljetter Folkets Hus 0521-575757.
Bilj pris: 230:- exl. serviceavgift, VG-regionanställda har 50 kr rabatt och även anställda inom Vänersborgs kommun. Dessa biljetter bokas enbart på Folkets Hus i Vänersborg, tel 0521-575757. www.folketshusvanersborg.se

Konsert med Ballroom Band som för kvällen är förstärkt med gästartisterna Jesper Lindberg, Daniel Lemma, Anna Stadling, Johan johansson, Linda Ström och Christian Kjellvander. Ballroom Band har fått lysande kritik för sin alternativa Folk n Country musik.

I Mars 2012 så släpper Ballroom Band sitt 2:a album "Open Minds" som ska visa att bandet är att räkna med på den internationella scenen. 30 Mars är det Vänersborgs tur att få besök av Bandet och deras sångare Martin Frontman som är född och uppväxt i lilla Paris. För att toppa det hela så bjuder bandet med Banjokungen Jesper Lindberg som tillför Cajun, Rockabilly & Hillbilly musik. Detta är en kväll för dig som älskar kontrabas, dragspel, banjo, munspel, dobro, steel gitarr, mandolin, stämmsång och ett rejält ös! Vi räknar med att publiken ska stå upp i bänkarna!

Jesper Lindberg har spelat med allt och alla. Har du en svenska skiva från 70-80-90 talet där det spelas banjo, ja då är det Mr Lindberg. Han har turnerat världen över med bla: Eldkvarn, Totta Näslund, Björn Afzelius, Anders F Rönnblom, Grus i dojan, Ola Magnell mfl mfl. En entertainer av världsklass!

Daniel Lemma finds inspiration from early roots-music remains, and the characteristic mix of gospel, blues, soul and rock by now feels like his own. To call it “retro” would be wrong. The music is here and now, the subjects universal. Let’s just say that all of you who have grown tired of plastic pop and the development of a cynic idol-factory: here’s a place for you to exhale.

Anna Stadlings första skiva kom innan 00-talet hade börjat. Den andra kommer nu när det är slut. Det har varit ett decennium där Anna hela tiden synts med och bredvid andra artister som till exempel Staffan Hellstrand och framför allt Lars Winnerbäck. Tillsammans med Idde Schultz har Anna släppt två skivor i ett kritikerrosat duoprojekt. Det tycks som om det hela tiden har kommit något i vägen för den andra soloskivan. Eller så har hon låtit något komma i vägen. Musiken är rotad i det amerikanska arvet bland varm country, mogen rock och uppriktigt berättande singer/songwriters och samtidigt rör sig låtarna, precis som titeln på senaste albumet säger, mot norr. Och så är hon ju född och uppvuxen i Norrland, i Njurunda, två mil utanför Sundsvall.

Christian Kjellvander har spelat sig till erfarenheter. Turnerat och sjungit hjärtat ur kroppen i alla världsdelar. Han har skrivit sånger i många år nu. Högst troligt är det därför han med sådan enkelhet hittar rakt in i kärnan av sitt eget skapande. Han gömmer inget, konstrar inte. Det sägs att det krävs minst 10 000 timmars träning innan man når eliten. Oavsett vad man sysslar med så är det träningen som skiljer de som lyckas från de som inte lyckas. Christian Kjellvander har gjort sitt grundarbete, först i Loosegoats och sedan i eget namn.

Johan Johansson tar vid där han slutade, i eget namn – glad visprogg med välriktade sparkar uppåt. Han är fortfarande en finurlig textförfattare även om han inte kunnat uppbringa den ilska som lyfte förra albumet …och hans lilla svarta värld till att bli hans bästa (hittills). Visa. Sveriges punkfarfar, med förflutet i KSMB, spelar en del live men jobbar framför allt som producent och var den som upptäckte Lars Winnerbäck en gång i tiden. Å andra sidan låter sångrösten bättre nu och med låtar som Dömd och En tavla av Picasso kan man inte bli annat än glad. Måtte det inte dröja 16 år till nästa album. (Borås Tidning 2011-10-05)

LINDA STRÖM (Cokkies N Beans)
Det är 20 minus ute. Det ryker ur våra munnar inne i mormors gamla folka där hon och jag sitter och huttrar. Det är julaftonsmorgon och vi är på väg till kyrkan i Ramsele för att traditionsenligt uppleva julottan. Mormor trycker in en kassett i bilstereon och skruvar upp volymen. Totta Näslund börjar sjunga "Sex Fot Under Marken". Tiden stannar. Mormor kan hela texten och sjunger med mellan blossen, halvvägs in i låten har vi båda tårar i ögonen och mormor säger: – Linda, det är så här musik ska låta. Musik ska kännas i hjärtat. Hon gestikulerar stort. Det är ett magiskt ögonblick. Jag känner hur allt faller på plats. Det är där och då jag förstår hur jag ska göra min egen musik… Mer info på Lindas hemsida: www.lindastrom.se

Ballroom Band

“IT´S DIFFICULT TO BELIEVE THIS AIN’T NASHVILLE”
Fatea Magazine (UK)

“ I LOVE THIS BAND... WANT TO SIT AND LISTEN TO EVERY WORD HE SINGS ”
Jo Rae Di Menno – Johnny Cash/South by Southwest Music Festival (US)

“HONKYTONKDÄNGOR OCH COUNTRYVALSER UTAN MINSTA GRIN I ANSIKTET”
Håkan Engström- Sydsvenskan

BANDET FRÅN LANDET:

MARTIN ”FRONTMAN” ANDERSSON – Vänersborg, Västergötland
Sång, munspel & akustisk gitarr
Anders F Rönnblom, The Charge, Caj Karlsson

PELLE ANDERSSON – Sunnansjö, Dalarna
Orgel, klaviaturer, dragspel & mandolin.
Stefan Sundström, Totta Näslund, Ulf Stureson

JONAS LÖNNGREN – Delsbo, Hälsingland
Gitarr, Telecaster Twang & lap steel.
Tanya Stephens, Papa Dee, Stefan Sundström, Anna Stadling

CLAS LASSBO – Borlänge, Dalarna
Kontrabas
Lars Winnerbäck, Miss Li, Ola Magnell, Maia Hirasawa, Jennifer Brown, Steafan Sundström

PETER HJERPE – Roda, Värmland
Trummor & slagverk
Flood-UK

JESPER LINDBERG – Stockholm
Pedal steel guitar, banjo, mandolin.
Eldkvarn, Totta Näslund, Björn Afzelius, Anders F Rönnblom, Grus i Dojjan

Mer om bandet på: http://www.theballroomband.com/info