x

Hawk on Flight vs. Bohuslän Big Band
Fasching
D. 2012.08.03 Kl. 20:00

Åldersgräns: min. 18 år

Efter flera lyckade samarbeten med t ex Ale Möller, Avishai Cohen, Bengt-Arne Wallin och Nils Landgren blickade vi ut mot horisonten och sökte en ny partner för att presentera ett nytt och fräscht samarbete. Till slut föll det sig naturligt att smälta samman den svenska fusiongruppen Hawk on flight och Bohuslän Big Band till en enda stor enhet.

Bland musikerna i supergruppen Hawk on flight märks Ove Ingemarsson på saxofon, Staffan William-Olsson - gitarr, Jacob Karlzon - piano/synt, Christer Sjöström – trummor och till slut bandledaren och frontfiguren Matz Nilsson på bas.

Repertoaren består av originalkompositioner från Hawk on flights 20-åriga historia som band. Bandet existerade framför allt mellan 1976-1996 men har även gjort ett par reunion turnéer och hann även med att spela in åtta skivor.

Förutom Lars Jansson och Staffan William-Olsson har vi har valt Christer Olofsson och Mikael Karlsson som är två skickliga arrangörer från Bohuslän Big Band att med varsam hand låta Hawk on flights musik än en gång leva upp och låta sig avnjutas, denna gång uppbackade av ett helt storband!

Dessa parametrar borgar för ett gediget samarbete där högsta klassens musiker, fräscha kompositioner, arrangemang och spelglädje garanterar en konsert­upplevelse utöver det vanliga.

Till slut har vi har också den stora glädjen att presentera en mästare på ljudkonst, nämligen Åke Linton som ser till att publiken kommer höra varje detalj av denna sofistikerade och finsmakande musik.

-L-