x

Klubb Hellmut Presenterar Momus
Debaser Slussen
D. 2012.28.02 Kl. 19:00

Nästan på dagen exakt ett år sedan Momus succéartade spelning på Södra bar återvänder han till Stockholm tisdag 28/2, under sin "The Shatter Tour". På dagen kommer han vara "unreliable tour guide" på Nobelmuseet och på kvällen står han, ackompanjerad av ipod, på den lilla scenen i Debaser Slussens bakficka Franska Bukten. Minimal inramning men spektakulärt framförande, törs vi utlova!

Skotten Momus, numera boende i Japan, är alltid aktuell: just nu bland annat med albumet "The Thunderclown" - ett samarbete med John Henriksson (aka Molnbär av John) - och boken "The Book of Japans" (Sternberg Press). Momus är inte en enbart en popmusiker, författare, skribent eller konstnär; han är allt det och mer. Men främst av allt är han Momus. En maniskt kreativ, litterär intellektuell, lekfullt provokativ, och inspirerande egen röst under de senaste 30 (!) åren. Läs mer på hans hemsida.

Stefan Zachrisson och Fredrik Asplund kommer dj:a innan och efter spelningen. Stefan har även sammanställt en spellista med 20 Momus-låtar av det som finns tillgängligt på Spotify. Dvs, ett snabb-intro för dig som inte har hört Momus, eller kanske bara hört det gamla, eller det nya.

Dessutom: Releasefest för Thunderclown LP:n + DISTRO!