x

Dwight Trible
Fasching
D. 2012.01.04 Kl. 20:00

Dwight Trible har länge varit en underjordslegend i jazzvärlden. Alltid med sin integritet i fokus och med sin unika förmåga att leverera en låt som en berättelse genom sin röst. Han har under lång tid arbetat med jättar som Pharoah Sanders, Bobby Hutcherson, Charles Lloyd och Harry Belafonte för att nämna några. Målet med musiken är inte att enbart underhålla utan även att föra samman människor och bygga broar över integrationens klyfta och att läka det mänskliga hjärtat. En mer dynamisk jazzvokalist får man leta länge efter.


Bandet Dwight har med sig består av fyra visionärer som alla driver sina egna projekt med stor framgång. Mark De Clive Lowe, är pianisten, DJ:n och producenten från Nya Zeeland som flyttade till London och som nu bosatt sig i Los Angeles där han producerar och spelar med de flesta inom soul-, beat- och klubbvärlden. Hans senaste platta som nyligen släpptes på den prestigefyllda etiketten Tru Thoughts har hyllats av DJ's och musikpress världen över.


Miguel Atwood Ferguson är violinisten och arrangören som spelat på hundratals plattor med alla från Joss Stone, Bilal, Flying Lotus, Black-Eyed Peas och Common till Carlos Nino, Build An Ark, Mulatu Astatke, Arthur Verocai med många fler. Miguel har aldrig varit rädd för att ge sig in i nya stilar och genres och han har på många sätt sammanflätat hiphop och soul med jazz, funk och världsmusik.


Dexter Story och Trevor Ware utgör ett extremt eftersökt rytmparti och det är ingen tvekan om att denna kväll på Fasching kommer bli mycket speciell!


Hemsida


http://www.dwighttrible.com/


http://miguelatwoodferguson.com/