x

Steve Forbert
Debaser Malmö
D. 2012.25.04 Kl. 19:00

Som 21-åring satte sig Steve Forbert, Meridien Mississippi, på bussen till New York med en vision om en musikkarriär. Han arbetade sig snabbt upp till klubbarna i storstaden och öppnade för artister som Ramones, Talking Heads och Television på ställen som CBGBs runt om Manhattan. Redan 1980 nådde han också Billboards 11:e plats med låten Romeo's Tune från numera legendariska andra-albumet Jackrabbit Slim.

Senaste skivan 'The Place and the Time' vittnar om en man, inne på sitt tredje decennium som turnerade sångare, som alltid försökt vara på rätt ställe, vid rätt tidpunkt - utan tecken på att trappa ner. Forbert är på många sätt en modern rocktrubadur som tacklar vardagens mörka såväl ljusa sidor på ett familjärt och varmt sätt. Det egna folk-blues-country-rock soundet med den karaktäristiska rösten som ramverk har genom åren mynnat ut i en mängd högklassiga låtar, och även om jämförelserna tidigare ofta handlade om Dylan-klichéer så har Forberts låtskrivande betydligt mer gemensamt med det känslomässiga driv man kan känna igen hos författare som F. Scott Fitzgerald och musiker som Neil Young.

Steve Forbert är en av få som verkligen kan trollbinda enbart med hjälp av den distinktiva rösten, munspelet om halsen och sin akustiska gitarr. Han skriver musik som bara blir bättre och bättre, han jobbar hårdare och hårdare, medan det bredare genombrottet alltjämt fortsätter att glida undan. Själva definitionen av en hardcore troubadour. Steve Forberts plats och tidpunkt i april, är här i Skandinavien.

djs är Daniel Broman & Christoffer Stahre.