x

Får Vi Kalla Oss För Freakshow Stockholm
Dramalabbet
D. 2012.03.03 Kl. 19:00

Platser på Platform Gallery har något skymd sikt pga pelare i lokalen.

Tillgänglighet: Dramalabbets teaterlokal är tillgänglig för publik med funktionsnedsättning och föreställningen den 9 mars på Dramalabbet är teckentolkad.

Hör av dig till [email protected] så ordnar vi vid behov med eskort till salongen när du anländer till teatern.


Efter fjolårets succé med dansteaterföreställningen "WANNABE - Så Du Tror Du Kan Dansa" så tar nobody dansproduktion nu nästa steg och låter tre professionella dansare och tre medverkande med olika funktionsnedsättningar dela med sig av sina upplevelser av vardagens små och stora hinder och befrielsen av att befinna sig i opposition mot det perfekta.


Nobody dansproduktion består av koreografen Ann Lindberg och scenograf/kostymören Anja Ruehle och är ett dansteaterkompani som tänjer på de osynliga gränser som delar in människor i olika fack. Nobody dansproduktion arbetar med att skapa och utforska situationer som hindrar dansarna och deras naturliga impuls att kontrollera skeenden, ifrågasätta identitet och i förlängning åstadkomma en rörelse/känsla som blir allmängiltig. Nobodys arbete utmärker sig även genom ett nära samarbete mellan koreografi och kostym/ scenografi där Lindberg och Ruehle fungerar som varandras verktyg, deras idéer värderas lika och berikar varandra.
Nobody dansproduktions egna ord om föreställningen:
"Att känna sin historia för att förstå sin samtid. Vad är ok och vad är inte ok. Vilka ska stå på scen. Objekt eller subjekt. Medvetna eller omedvetna objekt eller reflekterande subjekt. Och varför ens scenkonst. Är det inte bättre att vi håller oss till något mindre känsligt område där folk inte tittar på en. Som på ett sågverk. Att tittas på eller tittas efter. Att välja sitt rum och sin plats för sin berättelse eller utlämnas åt vardagens gissningar och viskningar. Fascineras vi av det de är och kan eller vad de gör på scen. Skrattar vi med eller åt. Vad är rätt och fel och vem bestämmer."

Idé: nobody dansproduktion, Ann Lindberg & Anja Ruehle
Koreografi: Ann Lindberg
Scenografi & kostym: Anja Ruehle
På scen: Siv Ander, Christine Bylund, Louise Kvarby, Calle Stenbäck, Henrik Wenne, Jenny Wikström
Produktion: nobody dansproduktion, http://www.nobodydans.se/

Servering: I samband med föreställningen finns möjlighet att köpa fika och vid första och sista föreställningen även öl och vin.

Åldersgräns: rekommenderas från 10 år