x
Zola Jesus + Yast

Zola Jesus + Yast
Debaser Slussen
D. 2012.31.03 Kl. 20:00

Zola Jesus är operaskolade sångerskan Nika Roza Danilova. Kritiker och press har hyllat henne samtidigt som The XX och Fever Ray handplockade henne som support för deras USA- respektive europaturnéer. Musikaliskt spelar hon en slags grubblande goth-pop, och hon är en av förgrundsgestalterna i genren ”häxhouse”. Hennes röst påminner om en mer torterad och teatralisk Patti Smith och live kan vi förvänta oss en väsenlik virvelvind.

YAST
I stålstaden Sandvikens malmrika mylla har lo-fi-dröm-romantikerna YAST sina rötter men sedan 2008 är de omplanterade till den större krukan Malmö. Där bidrar bandet med sina naiva, kärleksfulla och drömska melodier till den musikaliska faunan. Carl, Tobias och Marcus sådde det första fröet till YAST 2007 men har det senaste året blessats med förstärkning i form av postpunkbandet Aerials trumslagare och basist, Markus och Niklas. Influenserna hämtas vida ifrån men husgudarna kommer alltid att vara Yo La Tengo, Neil Young och Pavement.

SALLY & LI
Li Stanley är världens kortaste music supervisor och hjärna i det hyllade bandet Wild at Heart. Sally Kahn är drama queen, klubbarrangör och en mycket frekvent inbokad dj på stans barer och klubbar. Under en kväll där dessa kvinnor styr och ställer i dj-båset kan ni förvänta er en hel massa förbannade brudar, kåta r'nb-körer, gubbiga gubbar, marschtrummor och gonnabees.