x

Alan Haynes
Katalin
D. 2012.09.06 Kl. 21:00

kommer han att vara ut i publiken med sin gitarr - och om du fångar honom på hans hotellrum efter showen, kan du lätt hitta honom med hans gitarr, fortfarande spelande. Han bor med sin gitarr.

Frasen: "Austin bäst bevarade hemlighet" har blivit en ganska överutnyttjas kliché när man talar om stora gitarrister från Austin, Texas. Men i fallet med Alan Haynes är det faktiskt sant. Jeff Beck lämnade meddelande på Alan Haynes hemsida, "jag bara surfade på internet och kom in på din hemsida. Texas gitarrister är speciella, oavsett om det är du Johnny eller någon anna har du ett stort inflytande på mig. Fortsätt att spela så kanske jag får se dig snart.Jeff .. "

Alan Haynes "själfulla, musikaliska djup och virtuositet, har fått honom att skapa en blues som för tankarna till storheter som Stevie Ray Vaughan, The Fabulous Thunderbirds, Bobby" Blue "Bland, Albert Collins, John Lee Hooker, Albert King, Otis Rush och Johnny Winter! Detta inflytande kan höras särskilt i Alan fantastiskt sätt att spela slidegitarr och i hans passionerad sångstil.

Födds den 19 februari 1956 i Houston Texas och började spela gitarr vid 8 års ålder och upptäckte snart Bluesen när han var ca 12 eller 13. På den här tiden tänkte Alan aldrig på att han skulle leva på musiken. Medan han lyssnnade mycket på BB King, Albert Collins och Freddie King på radion, tänkte han alltid att han skulle bli konstnär.

Men hans konstnärliga talanger försvann inte helt, 1996 gjorde han grafiken ftill sitt album "Wishing Well" på sitt eget sätt. Det var i början av 70-talet, Alan var ungefär 16 när han stod vid ett vägskäl och var tvungen att välja sin väg. Han bestämde sig för att åka ut på vägarna och spela Blues och han visste att det fanns ingen återvändo.

Alans första professionella arbete inleddes i slutet av 70-talet då han gick med i "Texas Boogie Band" och blev snart frontman och ledare för bandet. Basen spelades av ingen mindre än Johnny Winters sideman Tommy Shannon, som senare nådde berömmelse som den ena halvan av Stevie Ray Vaughans "Double Trouble".

Efter att ha flyttat till Austin i början av 80-talet bildade Alan sitt band och spelade in sin första EP. Hans fans fick vänta till 1995, då Alan släpptes sitt andra album, "Wishing Well".

Alan bryr sig mer om att spela live än han bryr sig om skivindustrin, så förutom ovan nämnda, plus en stor egenproducerade live-inspelning från 2002 och ett samarbete med Jim Suhler så finns det inte många officiella inspelningar där ute.

Så nu när du får en chans att se Alan Haynes Live - tro oss, du vill inte missa det!


20-års gräns, ok för yngre med målsman

Insläpp kl 18.00