x

Azure Blue + Lucas Nord (Dj-set)
Debaser Medis
D. 2012.24.02 Kl. 19:00

Azure Blue, vid namn Tobias Isaksson, har länge varit en välkänd profil bland popälskare och banden Irene och Laurel Music gjorde med sina 100 spelningar ett ordentligt jobb som ambassadörer för "det svenska popundret" innan det hade ett namn. Men Tobias hade en treårig paus från musiken, flyttade till Stockholm och med Azure Blue har han hittat hem.

I november släppte han sitt debutalbum "Rule Of Thirds" via Hybris. Skivan är en flirt med New Romantic som tar OMD, The Go-Betweens och Roxy Musics Avalon-skiva på en resa in i 2012. Det är retromodern och romantisk musik och albumet har nominerats i kategorin Årets Pop i årets Manifestgala, fick 4/5 i DN, 4/5 i GP, 8/10 i Sonic, 4/6 i Nöjesguiden och 4/6 i Gaffa med mera.

Singlarna The Catcher in the Rye och Seasons har snurrat på hög rotation i P3 och med band har han gästat både P3 Live Sessions och TV4 Nyhetsmorgon. Albumet har släppts worldwide med olika lokala partners och internationella tungviktare som The Fader, Blurt, Jajaja, Magic RPM och No Todo har höjt Azure Blue till skyarna. Men Tobias vilar inte. En ny remix på Jonathan Johanssons Stockholm och en video till Seasons signerad Mattias Erik Johansson (Patrick Wolf, The Sound Of Arrows mfl) tar nya tag 2012. Turnén är igång och Skandinavien, Spanien och Ryssland är redan bokat och England, Tyskland och USA ligger i pipelinen.

LUCAS NORD
Hybris är stolta över att kunna presentera Lucas Nord - Stockholms nya ungtupp på house-himlen. Som barnbarn till den legendariska jazzklarinett virtousen Putte Wickman är 19-åriga Lucas Nords ådror fyllda av musik. Han har redan gjort ett avtryck med remixer på bland annat Adam Tensta, Urban Cone, Rasmus Faber och Paper Hearts. 25/1 släpptes äntligen debutsingeln "Let Us Stay Young" där han gästas av Rasmus Flyckt och Emil Gustafsson från Urban Cone på sång.

HAPPY HANDS CLUB
Det allra senaste från Göteborg och på allas goa läppar är Happy Hands Club. Lyssna in er på I'm Not an Antidote på deras Facebook-sida så förstår ni varför. Bandnamnet har de tagit efter teckenspråksgruppen i filmen Napoleon Dynamite. Självklart har Azure Blue och Oppostionen bjudit in dem för en spelning först ut ikväll.

EMELIE PERSSON & DISA SOFIA SJÖSTRAND (DJ-SET)
I första kammaren blir det indiedisco med Emelie och Disa. ”Vi har sett dem ta över klubbar tidigare och vi är både oroliga och peppade.” kommenterade en oppositionsledare när bokningen bekräftades.


Välkomna!