x

Immortal Technique
Göta Källare
D. 2012.20.04 Kl. 20:00

Presenteras av Kulturbolaget

Support: Mohammed Ali

En utav den oberoende hiphopscenens absoluta frontfigurer, Immortal Technique, kommer äntligen tillbaka till Norden för en rad klubbspelningar i april.

Under hösten släppte han efter tre års väntan nytt material, i form av det sedermera så omtalade gratisalbumet The Martyr. Hans raka språk, politiskt laddade texter och totala ovilja att på något sätt kompromissa med sin konst har gjort honom till en ikon inom en genre där få moderna artister kan matcha hans rebelliska ådra.

Som särskilt utvalda gäster på den här turnén står inga mindre än den svenska duon Mohammed Ali. Under 2011 avlöste hyllningarna till deras debutalbum Vi varandra och det summerades kanske bäst av Jan Gradvall som konstaterade att "efter att Ebba Grön släppte sitt debutalbum framstod resten av det svenska musiketablissemanget som verklighetsfrånvänt. Samma känsla ger Mohammed Ali". Under den gångna sommaren kunde de ses på bland annat Siesta, Peace & Love, Storsjöyran och Malmöfestivalen och här kommer de garanterat sätta ribban högt för kvällens huvudakt.

Åldersgräns: 18 år

Biljettförsäljningen via internet slutar kl 18:00 på evenemangsdagen.
Biljetter säljs på plats från kl 19:00 såvida evenemanget inte är utsålt, detta framgår på www.kulturbolaget.se