x

The Dø
Strand
D. 2012.25.04 Kl. 19:45

Bedårande fransk-finska freakpop-duon The Dø intar de svenska storstäderna under tre dagar i april. Med kritikerrosade albumet ”Both Ways Open Jaws” i bagaget väntas en av de mer intressanta konserterna denna vår. Stockholm, Göteborg och Malmö föräras dessa besök och biljetterna kan inhandlas från och med torsdag den 9 februari.

När Olivia Merilahti och Dan Levy möttes under förutsättningarna att skriva musik till den franska filmen ”Empire of the Wolves” träffade de mitt i prick både musikaliskt och personligt. Bara några få månader efter detta ögonblick hade de skapat och släppt musik under namnet The Dø.

Den tunna linjen mellan konstpop- och indierockvärlden beträddes varsamt och när debutalbumet ”A Mouthful” kom 2008 fanns deras fans i båda lägren. En eklektisk mix av jazz, pop och folk lyste likt en halogenlampa och resultatet genererade rosor från både fans och kritiker. I November förra året dök uppföljaren ”Both Ways Open Jaws” in i medvetandet. Vägen längs excentriska pianorytmer, stråkarrangemang och udda instrumentering följdes och blev till en autobahn rakt in i själen. Merilahtis röst byggde ett permanent bo i våra hjärtan och det är med blodigt intresse vi hörsammar varje tecken The Dø visar.

När vi läser detta har The Dø redan avlagt besök i ett otal europeiska städer och vi ser därför väldigt mycket fram emot ett vägvant band som ska förgylla dessa kvällar i april. Till Strand i Stockholm, till Babel i Malmö och till Sticky Fingers i Göteborg, det är bara att välja det geografiska läge som känns bäst.

Arrangör: www.livenation.se

Ålder 18 år vid förköp, 20 år på dörren