x
Division of Laura Lee + Support Lowood

Division of Laura Lee + Support Lowood
Göteborgs Stadsteater
D. 2012.25.02 Kl. 23:00

Punkrockbandet från Vänersborg bildades 1997. Namnet bygger på den amerikanska soulsångerskan Laura Lee, som var populär under 1960- & 70-talet. Bland gruppens musikaliska influenser märks bl.a. Nirvana och Sonic Youth.

Division Of Laura Lee återvände till inspelningsstudion under 2011 för att spela in vad som skulle bli bandets 4:e album, och vad som eventuellt kommer att kallas deras mästerverk i en hittills oklanderlig karriär. Under november och december 2011 gjorde bandet ett par sällsynta framträdanden i Sverige och Spanien där de testade nytt material live och inför en omtumlad och entusiastisk publik. I maj 2012 kommer Division of Laura Lee släppa det album som de har arbetat fram i Welfare Sounds Studio. Den 25 februari bjuder bandet dessutom in vänner och fans till Foajébaren (Göteborgs Stadsteater) för en mycket speciell kväll med levande musik och en liten gåva för dem som dyker upp.

Lowood
Efter debutsläppet av "Close to Violence" (2009) har det varit relativt tyst från Lowood som består av Therese Johansson & Kicki Halmos (Masquer). Men i skapandet av ny och fin musik gör Lowood denna afton en spelning med smakprov från det nya materialet och har kvällen till ära en utomordentligt fin gäst med sig på scen! Vi har saknat Lowood!Ingång från Berzeliigatan
Åldersgräns 18 år
Insläpp från kl 23.00