x

Donkeyboy
Debaser Slussen
D. 2012.10.10 Kl. 20:30

Donkeyboy flyttar fram sin turné

Den hyllade norska popkvintetten Donkeyboy skulle ha kommit till Sverige nästa vecka för tre konserter (24 april Debaser Slussen, 25 april Sticky Fingers i Göteborg och 26 april Inkonst i Malmö) men på grund av ändrade planer har bandet skjutit på sin turné till i höst.

Nytt konsertdatum för konserten i Stockholm:
10.10 - Stockholm, Debaser Slussen

Biljetter:
Köpta biljetter gäller till det nya datumet eller återlöses hos respektive försäljningsställe, dock senast 16 maj 2012.


2009 erövrade Donkeyboy listorna med debutsingeln Ambitions och efterföljande Sometimes och för exakt ett år sedan blev de belönade med en svensk Grammis för bästa internationella genombrott. Den 24 april intar Donkeyboy Debaser Slussen’s scen i Stockholm och de två dagar som följer är det alltså Göteborg och Malmös tur att översköljas av popdynamiten från grannlandet i väst.

Donkeyboy är tillbaka med det efterlängtade albumet Silver Moon som släpps i början av mars i Sverige. Albumet innehåller tolv sprakande pop hits i klassisk Donkeyboy-anda.

Första singeln City Boy har precis gått till radio. Bara några timmar efter att City Boy släpptes så låg den #1 på Itunes i hemlandet.

Det finns ingen ände på Donkeyboys makalösa framgångar i Norge. Den enda riktiga konkurrenten de har är egentligen... de själva! De låg etta på singellistan, albumlistan OCH radiolistan samtidigt - och passade såklart på att inta andraplatsen på radiolistan också när de ändå höll på. Aldrig förut har ett band legat både på första- OCH andraplatsen på norska music control-listan - men det är egentligen bara ett rekord i raden som Donkeyboy tangerat. För detta band verkar det inte finnas några gränser för vad som är möjligt.

När debutalbumet Caught In A Life släpptes i oktober 2009 tog det åtta (!) dagar innan man passerat platina och nu har man kommit upp till hisnande 110 000 sålda exemplar. Albumet stannade på norska albumlistans förstaplats i fyra veckor.

Åldersgräns: 18 år

Arrangör: www.livenation.se