x
Blood Red Shoes

Blood Red Shoes
Sticky Fingers
D. 2012.19.04 Kl. 20:00

Ålder: 18 årDörrar: 20.00

Den 19 April kommer den brittiska rockduon Blood Red Shoes till Sticky Fingers.

Blood Red Shoes (uk) vet att det inte behövs en hel stråksektion för att frambringa något emotionellt, eller en blåssektion för att blåsa liv i saker och ting. De vet att rockmusik i behöver kvävas i effekter och tillspetsade studioknep för att kunna slå igenom bruset. Det finns nämligen ett annat sätt, ett sätt som verkligen skapar resonans. Det handlar om att koka ner låtarna till sin yttersta essens – råa gitarriff och skarpa, avskalade trumslag.

Blood Red Shoes (uk) är sångerskan och gitarristen Laura-Mary Carter och trummisen Steven Ansell. De är en rockduo från Brighton, UK. De vet att det finns en kraft och speciell intensitet i just enkelheten. Trumma, gitarr och sång. Inspirationen hämtar duon från Twin Peaks, Nirvana, Babes In Toyland och Drive Like Jehu.

Bandets debutalbum, Box of Secrets, släpptes 2008 på Mercury Records och fick övervägande lovord från den brittiska musikpressen. Skivan följdes upp två år efter av ”Fire Like This” som släpptes på deras nuvarande skivbolag V2 Records. I slutet av mars släpps duons tredje album, ”In Time To Voice”, vilket också följs upp av en turné runt om i Europa med två stopp i Sverige.