x

Friends + Steel Island
Debaser Malmö
D. 2012.29.04 Kl. 19:00

Av ren slump uppstod det Brooklyn-baserade Friends. En skara olika personligheter som drogs samman av sin gemensamma kärlek för musiken visade sig vara en match made in heaven. Efter en veckas rep i Matthew Molnars lägenhet och en första spelning var startskottet för ett konstant växande hopkok av medlemmarnas musikaliska preferenser.

Gungande bas och beroendeframkallande beats lägger grunden för en sorts tropisk post-disco pop fixerat i dans och 80-tal. Samantha Urbanis sång dryper av rå sexappeal och attityd som gör Friends sound stekande hett men som svalkas av basen och får musiken att ta form av en tropisk sommarnatt. Musiken biter sig fast i sinnet och håller sig kvar med sin coola attityd och dansanta sound. Friends är som gjort för att spelas på sommarens hetaste fester och dansgolv men passar även perfekt på Debasers scen en halvljummen vårdag i april.

Dansa loss och låt Friends ta dig ifrån nordens lite kallare breddgrader och fylla ditt sinne med New Yorks stekheta sommar och fullpackade dansgolv.

Viktor Flarkell (Gymet, Nöjesguiden m m) spelar skivor såklart! Och ett av våra absoluta favoritband i Malmö, Steel Island, gör en efterlängtad spelning.

I juni 2011 släppte Steel Island sin debutsingel på Naked Tree Recordings som följdes upp av en kort men framgångsrik turné i södra England, Tyskland och på hemmaplan i Malmö. Andra singeln "Chiildren" kom ut i november förra året och i april 2012 släpper de en split singel. Debutalbumet kommer spelas in i sommar.