x

Summer Camp + Palpitation
Debaser Medis
D. 2012.13.04 Kl. 19:00

Londonduon Summer Camps musik skulle kunna vara det perfekta soundtracket till första kyssar och tonårs förälskelse. Deras debutalbum ”Welcome To Condale” från 2011 är romantik och längtan insvept i ett sound som stundtals påminner om 60-talets kaxiga tjejband hopblandat med glimrande popmelodier och starka refränger kryddat med lite 80-tal. En salig blandning som fått mången på fall, inte minst oss.

Elizabeth Sankey och Jeremy Warmsley började dyka upp på folks läppar efter att de släppt en inspelning på Flamingo’s låt ”I’ve Only Got Eyes for You” via sin myspace. Kort därefter började ordet spridas på diverse bloggar och när Summer Camp sen laddade upp sin första egna låt på nätet var the Guardian snabba med orden: “Summer Camp are going to be a big deal over the next few months” och visst hade de rätt. Det hippa skivbolaget Moshi Moshi, ansvariga för upptäckten och lanseringen av bland andra, Kate Nash, Hot Chip and Friendly Fires, var snabbt där och fångade in bandet och sedan dess har denna popvåg sköljt in över dansgolv och spelställen världen över.

Nu är det äntligen Debaser Malmö och Medis tur!

Palpitation
Bandet som alla med ett bankande pophjärta blev förälskade i när EP:n I’m Happy Now kom 2008. Vi blev kära i debutalbumet "Palpitation" och då minialbumet "I’m Absent, You’re Faraway" släpptes 2011 föll vi på nytt.

Palpitation är kompromisslösa ljudmattor, vävda av vemodig stillsamhet och exalterad desperation, som tränger sig in, tränger sig på, fastnar och stannar. Gitarrer som slingrar sig runt varandra, pratar, viskar och skriker. Trumljud som gör att du inte kan stå stilla och röster som smyger fram för att sedan explodera. Känslan av att vara frustrerad, desperat och tokledsen men samtidigt vilja dansa euforiskt hela natten.

I vår gör de en Stockholmsspelning och den blir hos oss ikväll.

FLICKPINGIS
Sanna och Frida vars universum kretsar kring likör, hästar, glitterlim och chokladcigaretter. Det blir kulörta hits efter devisen: kan man inte sjunga så kan man inte dansa. Oftast en blandning av indie, soul och hits-men-inte-längre, eller egentligen all bra musik med en touch av Ebba och Didrik på sprit blandat med J-O Waldner fast nykter. Kom förbi på ömma kyssar.

FESTIVALRYKTEN (MAGNUS OLSSON)
I baren denna speciella fredag får vi besök av fullständigt fantastiska Festivalrykten.se. På mycket kort tid har de vuxit till att bli en av de viktigaste informationskanalerna gällande festivaler. Förutom ett snille för webb har grundaren Magnus Olsson en ypperlig god musiksmak vilket han kommer bevisa denna afton. Det blir en symfoni byggd på den finaste pop och elektronisk musik du kan finna.