x

Beach Boys
Trädgårdsföreningen
D. 2012.29.07 Kl. 19:30

THE BEACH BOYS FIRAR 50 ÅR, ÅTERFÖRENAS OCH KOMMER TILL SVERIGE I SOMMAR!

Ett av världens mest legendariska band firar 50 år och ställer sig åter på scen med ett nytt album i bagaget. Originalmedlemmarna Brian Wilson, hans kusin Mike Love, Al Jardine, Bruce Johnston och David Marks har spelat in ett nytt album och åker på en turné som sträcker sig över 50 datum.

Till Sverige och Göteborg kommer The Beach Boys den 29 juli. En oförglömlig konsert utlovas i Trädgårdsföreningen.


Det är få ögonblick i musikhistorien som kan mätas med det som 2012 har i sin skjortärm; ett av världens mest innovativa och hyllade band fyller 50 och firar detta med en stor världsturné och en helt nyinspelad skiva. Att det är alla de kvarlevande medlemmarna som står på scen och framför låtarna gör det hela än mer sensationellt. För Beach Boys-fans så är detta en milstolpe som kan ses sträcka sig högt upp i skyn.

Få musiker har turen att kunna fira femtio år som artister. Än svårare är det att hålla ihop ett band så länge men Beach Boys har inte varit som andra band. Redan tidigt förstod man att The Beach Boys var något utöver de band som florerade i Kalifornien vid den tiden. Det musikaliska geniet Brian Wilson och hans bröder tonsatte stranden, vågorna och solen med sina vackra harmonier och melodier. Deras sound är så välkänt och låtarna så klassiska att vem som helst kan börja nynna med i ”I Get Around”, ”Help Me Rhonda” eller ”California Girls” utan att behöva bearbeta sitt minne något nämnvärt. Med albumet ”Pet Sounds” skapade Brian Wilson och The Beach Boys en av de mest inflytelserika inspelningarna som existerar i modern tid. Singlar som ”Sloop John B”, ”Wouldn't It Be Nice” och ”Caroline, No” är låtar som för evigt etsats fast i pophistoriens annaler.

Så när nu The Beach Boys spelar in en ny skiva och väljer att åka ut på turné, med alla kvarlevande originalmedlemmar, så är det dags att pricka för i kalendern över viktiga datum. Ögonblick som dessa kommer inte åter och det blir till att banna sig själv om man missar denna kommande magin. The Beach Boys gästar Göteborg och Trädgårdsföreningen den 29 juli.Åldersgräns: 13 årBiljettförsäljningen via internet slutar kl 16:00 på evenemangsdagen.

Biljetter säljs på plats från kl 18:00 såvida evenemanget inte är utsålt, detta framgår på www.kulturbolaget.se