x

Miike Snow
Fotografiska
D. 2012.05.03 Kl. 20:30

2009 svepte Miike Snow in över musikscenen med deras självbetitlade debutalbum. Trion bestående av de två svenska producenterna Pontus Winnberg, Christian Karlsson och amerikanske sångaren Andrew Wyatt har sedan debuten spelat för utsålda hus och festivaler världen över. Låten ”Animal”, som blev det stora genombrottet, slog sig in i både filmer, reklamfilmer, på dansgolv och i radio.

Den 21 mars är det äntligen dags för bandet att släppa sitt andra album, ”Happy To You”. Albumet är inspelat i Stockholm och är producerat av bandet själva.

"Innan vi släppte första skivan var vi en idé. Den här gången är vi ett band. Vi har turnerat i 27 länder under 18 månader. När vi började jobba med "Happy To You" gjorde vi det som en enhet, och rent känslomässigt gjorde det en stor skillnad för oss. Och förhoppningsvis kan du höra det" berättar Pontus Winnberg.

Hittills har bandet släppt ifrån sig det lovande smakprovet ”Devil’s Work” och den officiella förstasingeln "Paddling Out" som direkt plockades upp av P3. Till den sistnämnda har man även gjort en spektakulär video, regisserad av den begåvade regissören Andreas Nilsson.

Förväntningar är som vanligt uppskruvade. Nu har vi fått den exklusiva möjligheten att vara de första att uppleva det nya materialet när de framförs på en scen för allra första gången. Inför albumsläppet kommer nämligen Miike Snow att göra en synnerligen exklusiv spelning på Fotografiska i Stockholm. Fotografiska är en av världens främsta samlingsplatser för fotografi. Fotografiska är även en inspirerande mötesplats i en fantastisk gammal industribyggnad med tegelfasad som inhyser det mest spännande som händer i vår huvudstad just nu.

För Miike Snow följer sedan en USA-turné med bland annat spelningar på SXSW, Ultra Festival, Coachella och tre spelningar på klassiska Terminal 5 i New York, något inget svenskt band tidigare lyckats med.

Den 5 mars är det världspremiär på Fotografiska. Du är utvald.

Dörrar 18:30
Show 20:30
Åldersgräns 18 år.
Arrangör: www.luger.se