x

Carolina Wallin Peres
Katalin
D. 2012.02.05 Kl. 20:00

Carolina Wallin Pérez är den unga jazzsångerskan som blivit känd för svenska folket genom sina fantastiska tolkningar av rockbandets Kents låtar på albumet Pärlor och svin (2009). Under två år har Carolina turnerat över hela Sverige. Sakta men säkert har hon sjungit sig in i svenskarnas hem och hjärtan. Carolinas version av Kents ”Utan dina andetag” har spelats mer än 300 000 ggr på youtube, och står högst upp på önskelistan när det vankas bröllop.

Under 2011 har Carolina jobbat med nytt eget material med egna texter på svenska hämtade ur hennes liv. Det blir en skiva som drar mer åt pop än vad vi hört Carolina göra innan, men det är tydligt att hon fortfarande står med ena foten kvar i jazzen. Albumet har release i slutet av april 2012.

Redan i februari får svenska folket chansen att möta Carolinas nya sound då hon medverkar i Melodifestivalen. Tanken att ställa upp i tävlingen hade aldrig slagit Carolina innan hon en dag i oktober blev uppringd av självaste melodifestivalgeneralen Christer Björkman. För att göra en lång historia kort: Den 18 februari tävlar Carolina i Leksand med låten ”Sanningen”.

20-års gräns, ok för yngre med målsman

Insläpp kl 18.00