x

Robert Glasper Experiment
Fasching
D. 2012.10.04 Kl. 20:00

Minimum åldersgräns

"Real music is krasch protected," står det skrivet i konvolutet till det nya Blue Note-albumet Black Radio, ett album som spås bli en milstolpe i jazzhistorian. Robert Glasper Experiment tar ett djärvt steg ut på nya marker och överskrider alla föreställningar om genrer när de rör sig över jazz, hop hop, r&b, elektronika och rock utan att fastna någonstans på vägen. Likt luftfartygets "black box" inrymmer Black Radio sanningen och är oförgänglig. Ja, så pass djärva är de i sitt yttrande och vi är nog beredda att hålla med efter en förhandslyssning av albumet.


Robert Glasper har du hört tillsammans med Terence Blanchard, Maxwell, Norah Jones och Kanye West, för att nämna några utöver de eminenta gästerna på senaste albumet där du hör Erykah Badu, Bilal, Lupe Fiasco, Lalah Hathaway, Shafiq Husayn (Sa-Ra), KING, Ledisi, Chrisette Michele, Musiq Soulchild, Meshell Ndegeocello, Stokley Williams (Mint Condition), and yasiin bey (Mos Def).


Inte nog med att vi fick äran att presentera Robert Glasper Experiment på Sthlm Jazz Fest 2011 och samma år på Fasching. Den ständigt framåtskridande gruppen har alltid något mer att berätta och det ska vi få höra denna kväll. Det blir kort och gott en episk kväll.


Social network

www.facebook.com/robertglasper
www.twitter.com/robertglasper
www.myspace.com/therealrobertglasper


Lineup

Robert Glasper - piano, Derrick Hodge - bas, Mark Colenburg - trummor, Casey Benjamin - saxofon