x

Armand Mirpour
Debaser Medis
D. 2012.30.04 Kl. 19:00

Fight Club gör gemensam sak med Debaser och firar Valborgsmässoafton med tre grymma band på medis.

Armand Mirpour
Multitalangen som varit både modell och skådespelare innan han hittade sitt sanna kall i musiken. Genom att sprida sin musik på nätet lyckades Armand knipa en plats som songwriter på Lateral MGMT & Publishing och få skivkontrakt på Warner Music. Efter att ha lyssnat på Armands finstämda och livsfyllda pop är det inte svårt att förstå hans hastiga framfart mot toppen av musik-Sverige. Inspirerad av sin bakgrund som iransk flykting, om att hitta sin plats, sitt liv och sitt kall i ett främmande land fylls Armands texter av personlighet och liv som tillsammans med hans lekfulla sound charmat lyssnare och kritiker världen över.

Med en förkärlek för 90-talet har Ylva Bulldozer skapat ett fantasilandskap av freudianska önskeuppfyllningar fyllt med texter om högstadiet, sex, tonårstidens frustration fylld av identitetssökande, snäva genusramar med abstrakta och otillgängliga fadersfigurer, oidipala komplex och omvända penisavund. Vi på Debaser påminns om allt som hörde 90-talet till, både gott och ont. Ylva Bulldozer är en nostalgisk trip in i hjärtat av 90-talets själ men även en sprudlande fräsch upplevelse. Ordentlig gladpop om känslor och upplevelser, om allt och inget.

Dessutom inleder Stockholmsbandet Another Nation's National Anthem! Influerade utav såväl post-rock, shoegaze som indie släppte Another Nation's National Anthem under slutet av 2010 sin debut-EP "Conscious Castle" (gästad utav Anna Maria Espinosa). Kort därefter rullades bl.a. öppningsspåret "About Your Fathers" på A-rotation på ansedda Gimme Indie.

Efter flertalet fina recensioner och med hjälp utav hypnotiska loopar, drömska körer, stora ljudväggar och ett pulserande driv ger sig bandet nu i kast med att färdigställa nytt material.

På dansgolvet har vi bjudit in Gustav Gelin (Flyktsoda, Bomben m.m) och Josef Hermansson (Navet/Happy Ever After) för att spela skivor! I baren huserar DJUREN!

DJ-kollektivet DJUREN har genom åren bestått av en rad mer eller mindre kända skivspinnare. Vissa har flytt landet och andra har bytt religion. Denna kväll utgörs dock kollektivet av DJ BJ, Tuna och Lucky Pills som bjuder upp till Valborgs-vals. Det utlovas det senaste (och bästa) ur Pitchfork-bibeln, tung old-school och intensiva dansdängor skapade av vemodiga män med dåligt hår.
Fest!