x

Blues De Luxe #1
Droskan
D. 2012.05.05 Kl. 19:30

BLUESBREAKERS! presenterar stolt BLUES DE LUXE NO. 1 lördag den 5 maj på Droskan i Umeå!

Nu är äntligen dags för vårens stora händelse. En liten festival med stora band som SKY HIGH från Dalarna, lokala stoltheterna WOLFMAN JACK och HALONEN BLUES BAND från Stockholm. Som grädde på moset kör GRAVEDIGGER & THE TEACHER en intim, akustisk spelning i baren och från DJ-båset dånar de allra hetaste bluesvax från de djupaste av grammofonarkiv.

"SKY HIGH"
- STORA SCENEN 23:00

Egentligen behöver Clas Yngström med sitt SKY HIGH ingen närmare presentation. Han är erkänd som en av världens främsta Hendrix-tolkare har i över 30 år drivit sitt band med en mångfald av olika sättningar och medlemmar. Med nästan 20 album och över 4000 spelningar världen över har Dalarnas stoltheter befäst sin plats som ett av de allra bästa banden i Sverige. De har dessutom flertalet lyckade USA- och Europa-turnéer i sitt bagage och turnerar idag nästan lika flitigt som förr.

"WOLFMAN JACK"
- STORA SCENEN 21:45

I svallvågorna av band som Fleetwood Mac, John Mayall's Bluesbreakers och Canned Heat har WOLFMAN JACK från Umeå sakta men säkert funnit sin plats. Fyra fullängdare, ett par hundra spelningar över hela Sverige och antal tusen sålda skivor har gett bandet sitt välförtjänta rykte - Sveriges hårdast arbetande bluesband. Bandet har under åren gästats av många namnkunniga personer som Sven Zetterberg, Robert "Strängen" Dahlqvist från Hellacopters och Billy Bremner från legendariska Rockpile. De släppte under 2011 en platta tillsammans med Clas Yngström kallad "Together" som nått stora framgångar hos såväl publik som press.

"HALONEN BLUES BAND"
- STORA SCENEN 20:00

Halonen Blues Band är ett blues- och rock 'n roll-band som har sitt ursprung kring Leif Halonen och Köpenhamn tidigt 80-tal, men huserar numera i Skåne. Inspirerade av 50-talets ljuva sound och artister som Elmore James, Jimmy Reed och Hound Dog Taylor, med både ståbas och munspel garanteras leverans av högsta klass. Ett otal artister har medverkat genom åren och bandet har turnerat flitigt allt sedan dess.

"GRAVEDIGGER & THE TEACHER"
INSTÄLLT!

Aktuella med en 7" singel i vår tar Umeå-bandet GRAVEDIGGER & THE TEACHER dig i sitt våld. Sång, gitarr, fiol, mandolin, banjo, slagverk, kontrabas och munspel. Ibland en såg och ett dragspel också. Gravedigger & The Teacher spelar amerikansk folkmusik, där stilar som country, bluegrass, cajun, old time, blues och jävligt arga fackföreningssånger samsas i en ohelig allians.


350:- I DÖRREN

BUFFÈ SERVERAS KL 16-20
VÄLKOMMEN!

http://www.skyhighblues.com/
http://www.wolfmanjack.se/
http://www.halonen.be/
http://www.thegravediggerandtheteacher.blogspot.com/

Åldersgräns 18 år.

Ståplats baren.