x

Icona Pop + Sink Ships + Spacelab
Debaser Malmö
D. 2012.11.05 Kl. 15:00

Den svenska duon Icona Pop levererar elektronisk pop när den är som bäst och har hänfört bloggare, dansgolv och musikkritiker världen över. Med den första singeln Manners säkrade de en plats på franska labeln Kitsunés stilbildande samlingsserie. Hösten 2011 kom gruppens första riktiga släpp, den efterlängtade debut EP:n Nights Like This.

Lovorden har haglat och gör det fortfarande över denna härliga duo. Musikälskare, bloggare, och press världen över love-bombar duon, samarbeten med artister som The Knocks har varvats med supersnygga musikvideos och klubbspelningar både i Sverige och England.

2012 ligger vidöppet framför fötterna på Icona Pop. Debutalbumet planeras under våren och i samband med det mer klubbar, konserter och festivaler. Äntligen är det dags för Icona Pop att fylla Debaser Malmö med sin skimrande, fluorescerande, digitala pop.

Nonodollz sköter dj-spakarna inne och Spacelab bjuder på elektroniska popguldkorn, nya och gamla, ute. 2:54 har dessvärre ställt in supportgiget.

Spacelab är Malmös egen rymdstation, i omlopp sedan 2003! Ombord är det konstant fest. På en resa genom tid och rum serveras det iskall öl, smarrig mat och elektroniska popguldkorn i stora lass. Vi snackar hits, b-sidor och albumspår, allt i glädjens stjärntecken, på en perfekt avvägd skvallervolym. I baren vankas det exklusiva rymddrinkar och bakom musikspakarna sprakar de välkända estradörerna Android & Plasteroid a.k.a. Alexander Hofman & Johan Billing, synliga bl.a. i världsberömda Malmöbandet S.P.O.C.K! Kalla det after work, förfest eller skönt häng under bar stjärnhimmel på uteserveringen – vi kallar det Spacelab.

Alt-country-bandet Sink Ships spelar ute denna kväll och har supportat band som Cass McCombs, David Eugene Edwards (Wovenhand/16 Horsepower), britiska trubaduren Pete Molinari, Field Music och danska artister som Nikolaj Nørlund och Christian Hjelm. Just nu spelar Sink Ships som aldrig förr och jobbar för fullt på att släppa sin debutskiva. Redo att ta sig an världen stannar de denna kväll till på Debaser Malmös uteservering.

Sink Ships från Köpenhamn hämtar inspiration från Whiskeytown, Low, Red House Painters, The Dirty Three, Songs Ohia and Neil Young. Denna kvintett, som består av två australiensare, en kanadensare, en svensk och en dansk, har blivit en av Köpenhamns undergroundscens mest omtalade alt-country-band. Nu är det Malmös tur.