x

Deportees
Kulturbolaget
D. 2012.11.05 Kl. 20:00

Presenteras av Kulturbolaget

Deportees består av bröderna Anders och Peder Stenberg, Mattias Lidström och Thomas Hedlund. Bandet bildades i Umeå 2003 efter en lång resa kantad av skateboard, punk, soul och popmusik. 2004 kom debutsingeln "Arrest Me ’Til It Hurts" och alltsedan dess har Deportees varit i ständig utveckling.

Medan debuten ”All Prayed Up” (2004) var ett eklektiskt uppror mot den slentrianmässiga äktheten som, åtminstone då, ofta förknippades med ett smutsigt sound och återhållsamma gester så var det andra albumet ”Damaged Goods” (2006) en musikaliskt mörkare historia efter vilken de också förlorade såväl skivkontrakt som en bandmedlem. 2009 släppte de hyllade ”Under the Payment, the Beach.

I oktober 2011 kom senaste albumet – "Islands & Shores" som togs emot med vidöppna armar av publik och kritiker. Albumet låg i topp på flera årsbästlistor när året summerades och belönades med pris på både P3 Guldgalan (Årets grupp) och Grammis (Årets rock). Under hösten var Deportees ute på en mindre Sverigeturné med utsålda spelningar i Göteborg, Malmö och Stockholm där de gjorde två spelningar på ett fullsatt Berns Salonger.

I januari släpptes andra singeln från albumet – "A Heart Like Yours (In A Time Like This)" till vilken det även gjordes en video. Låten släpps även som vinyl 7” med en remix signerad Oskar Linnros som b-sida.

Åldersgräns: 13 år