x

Mainekk Feat. Anna von Hausswolff
Fasching
D. 2012.24.05 Kl. 20:00

minimum åldersgräns 18 år


Alla som hör Anna von Hausswolff stannar upp, lyssnar och blir berörda. Hennes röst definierar uttrycksfullhet. Ibland smeker den medhårs, ibland ryter den upp en storm; alltid tar den plats i ditt hjärta. Annas piano ger ett dramatiskt och melodiskt fundament åt hennes stämma och hon kombinerar elegant sitt kunnande med rå känsla, realism med romantik. Alla recensenter tycks vara oeniga om hur Annas musik skall beskrivas. Adjektiven tycks sakna fäste och varje superlativ, en underdrift. Gemensamt för alla recensenter, de tycks alla blivit oerhört berörda av sången. Se bara på recensionerna från hennes debutalbum.  


Men det var då! Efter det stora uppbådet under 2010 och 2011 skall nu ny mark utforskas och denna gång blir det tillsammans med den svensk/dansk/estniska gruppen MaiNekk som nu ger sig ut på turné med Anna Von hauswolff som gäst. Även Mainekk tycks vara svårdefinierbar. Musikmagasinet Lira har hittills lyckats bäst att sammanfatta det:  "Låtarna har potential att ackompanjera allt från ett proggigt barnprogram till ett rivigt biljaktsäventyr. Det är indiejazz, slirig pop, atmosfärisk ambient, tv-spel och progressiv rock. Som ett konstnärligt fotokollage i dova novemberfärger med inslag av neon"


När vi lyssnar på både Mainekk och Anna von Hausswolff känns ett samarbete dem emellan som det absolut självklara steget framåt. Och lika självklart är det att de ska spela på Faschings intima scen. 


LINE-UP


Anna von Hausswolff (SWE) - sång/synth, Daniel Ögren (SWE) - gitarrer, Erki Pärnoja (EST) - gitarrer, Patrik Grundström (SWE) - basar, Ulrik Ording (DEN) - trummor


HEMSIDA


www.annavonhausswolff.com


MYSPACE


www.myspace.com/mainekkhoots
www.myspace.com/vonhausswolff


FACEBOOK


MaiNekk
Anna von Hausswolff