x

ZZ Top
Öja Slottsruin
D. 2012.23.07 Kl. 19:30

Support: Philip SayceRockgiganterna ZZ Top kommer till Sverige i sommar. De skäggiga bluesrockarna kommer till Öja Slottsruin i Ystad den 23 juli för en exklusiv spelning.

Den robusta amerikanska bluesrock-trion från Texas består av Billy Gibbons (gitarr), Dusty Hill (bas) och Frank Beard (trummor). Gruppen bildades1970 i och omkring Houston från rivaliserande band. Deras första två album återspeglade bandets starka bluesrötter och deras Texashumor. Med sitt tredje album ”Tres Hombres” fick de nationell uppmärksamhet med hiten "La Grange". Gitarriffet i denna låt (baserat på John Lee Hookers Boogie Man) har blivit något av en signatur för bandet.

Få band är så välkända för sitt utseende så som ZZ Top. Skäggen som Billy Gibbons och Dusty Hill har anlagt är i stort sett synonymt med bandet men bakom den håriga fasaden finner man en trio som har elektrifierat bluesen på ett sätt som få band har lyckats med. I mer än fyrtio år har bandet drivit sin egen variant av blues framåt utan att tveka med att införliva nya influenser. De har lyckats skapa ett sound som är inte hörts någon annanstans och mycket tack vare detta har de rönt så stora framgångar. Inte minst har de gjort sig odödliga med album som ”Eliminator” och ”Afterburner”, skivor som cementerade deras plats som kungar av blues.

Med över 50 miljoner sålda album och guld- och platinaskivor, utmärkelser och priser har ZZ Top inte bara fått ett erkännande som är få förunnade utan de har även blivit ett band som influerat flera generationer band. Många vill arbeta med bandet och en av dem är den legendariske producenten Rick Rubin och tillsammans har de spelat in det kommande albumet. En återgång till ”Tres Hombres” och ”Eliminator” säger Gibbons själv och för fansen bådar detta naturligtvis gott.

Många vill arbeta med bandet och en av dem är legendariske producenten Rick Rubin. Han och bandet har under en tid arbetat med ett nytt album. En återgång till ”Tres Hombres” och ”Eliminator” säger Gibbons. För tillfället finns ingen information om när albumet släpps. I väntan på albumet kan alla fans se fram emot den 23 juli när ZZ TOP står på scenen i Öja Slottsruin. En inramning som känns hur skön som helst

Biljettförsäljningen via internet slutar kl 16:00 på evenemangsdagen.
Biljetter säljs på plats från kl 18:00 såvida evenemanget inte är utsålt, detta framgår på www.kulturbolaget.se