x

Joe Bonamassa
Svenska Mässan
D. 2012.20.03 Kl. 19:30

Presenteras av Kulturbolaget & Live Nation

Den amerikanske blues-ekvilibristen Joe Bonamassa kommer till Sverige!

Endast 34 år gammal har Joe Bonamassa hunnit etablera sig som en av de allra största bluesstjärnorna i världen. Hans förmåga att influeras från olika håll, utan restriktioner för vad som är äkta blues eller inte, har tillsammans med enorm teknikalitet banat vägen för en karriär som har få motsvarigheter.

Med elva album på elva år och ett otal världsturnéer under bältet har han hunnit med mer än vad som kan tyckas vara möjligt. Han har spelat med alla sina hjältar och förebilder; Eric Clapton, Joe Cocker och Steve Winwood är bara några av de många världsstjärnorna som delat scen med Bonamassa. Guitarist Magazine har hyllat honom som ”The new king of blues” och gibson.com skrev ”Right now, there's no better Blues-rock artist than Bonamassa”. Tunga ord från tunga instanser.

Joe Bonamassa har även hunnit med att bilda supergruppen Black Country Communion (tillsammans med Glenn Hughes, Jason Bonhamoch Derek Sherinian). De uppträdde på Cirkus, Stockholm, den 2 augusti i år.

Ända sedan han i våras släppte sitt kritikerhyllade album ”Dust Bowl” har Bonamassa varit på resande fot och uppträtt på scener i stora delar av världen. I mars 2012 kan vi se fram emot hans celebra besök i Sverige. Konserterna i Stockholm och Göteborg väntas bli höjdpunkter för bluesälskare och alla som gillar artister som levererar tungt.

I slutet av september släppte han sin senaste platta som han gjort tillsammans med Beth Hart, "Don’t Explain" (Provoguge/Border). Albumet ligger just nu på en 25:a plats på topplistan och det fick genomgående fin kritik.

Åldersgräns: 13 år