x

The Soft Moon
Debaser Malmö
D. 2012.20.05 Kl. 19:00

The Soft Moon till My Little Underground!

Till en distad backdrop av analoga sågklingesyntar och motoriskt korrekta trummaskiner hör vi Luis Vasques röst, i en överdos av reverb, viska förmodat bistra och mörka livsanekdoter. The Soft Moon famlar i samma kompakta mardröm som Suicide gjorde på sitt självbetitlade album 1977 och kryper i takt till Kraftwerks knaster i ”Radioaktivität”.

The Soft Moon är en brutal upplevelse oavsett om du sitter i fåtöljen och läppjar på dyr importerad mikrobryggd öl eller om du står framför scen och dränker dina sorger i PBR. Gastkramande syntpsykedelia på allra starkaste volym är The Soft Moons gyllene signum som de bär på skjortbröstet och det är precis därför vi älskar det självbetitlade debutalbumet. Att de bara släppt fyra låtar på en tolva (kallad ”Total Decay”) sedan dess kanske smått känns som ett övergivande men vi vet nog bättre än så. 2012 kommer att innehålla allt vad vi önskar av svart poetisk krautsynt i gothdräkt som vi kan tänkas behöva. Det är vi säkra på.

Låt oss stirra ned på våra fötter i gemenskap och låta The Soft Moon vara den katalysator till tinnitus vi så sökt efter.