x

Billy Talent
Brewhouse
D. 2012.20.06 Kl. 20:00

Presenteras av Kulturbolaget & Live Nation

Platinasäljande punkarna Billy Talent drar ut på motorvägarna igen. Med sitt fjärde album i jäsugnen, redo att släppas i juli.

Kanske ska man tacka för att det uppstod legala problem med Billy Talents ursprungliga namn, då Pezz. För efter namnbytet har allting pekat spikrakt upp för denna kanadensiska pop-punk-kvartett som faktiskt snart har existerat i tjugo år. Deras aggressiva men melodiösa punk klämde precis rätt nerv för på kort tid klev de ur skuggan och fick snacket att gå. Redan med sitt självbetitlade debutalbum sålde de platina och vann en drös priser och sålde samtidigt ut sina shower i Kanada. Uppföljarna ”Billy Talent II” och ”Billy Talent III” sparkade upp mer damm och rönte än mer framgångar när de debuterade på listornas förstaplatser i både hemlandet och i Tyskland.

Med platinaskivor uppspikade på väggarna och bibeltjock turnéplan så kastar sig Billy Talent ut på vägarna igen. Man kan utan tvekan hävda att bandet i princip lever på vägarna och att hårt arbete ligger till grunden för deras enorma succé. Ett mer intensivt liveband får man leta efter med både karta, kompass och en god portion tur. Lagom till den efterlängtade sommarvärmen gör entré så kommer bandet till Brewhouse i Göteborg. Förvänta er inget annat än en svettig show där ni kommer gå hem med ett stort leende på läpparna.

Åldersgräns: 13 år

Biljettförsäljningen via internet slutar kl 17:00 på evenemangsdagen.
Biljetter säljs på plats från kl 19:00 såvida evenemanget inte är utsålt, detta framgår på www.kulturbolaget.se