x

Jonathan Johansson
PUSTERVIK
D. 2012.29.04 Kl. 20:00

PK Musik & Blixten presenterar:
Jonathan Johansson
Pustervik - Stora Klubben
Söndag 29 april 2012 kl 20.00
På scen ca 21.00
Ålder 18 år

Jonathan Johansson följer upp hyllade albumet "Klagomuren" med turné i vår. Han är dessutom klar för en spelning på sommarens Roskildefestival. "Klagomuren" är Jonathan Johanssons tredje album och släpptes i november. Skivan har fått mycket fina recensioner och nominerades till Grammisar för Årets pop, Årets textförfattare och Årets Producent (Johan Eckeborn).

Jonathan Johansson debuterade 2005 med albumet "Ok, ge mig timmarna". Det stora genomslaget kom med skivan "En hand i himlen" som släpptes 2009. Skivan hyllades av en enig publik- och kritikerkår och resulterade i nomineringar till årets artist på P3 Guld och Årets nykomling på Grammisgalan. I april 2011 släpptes singeln "Blommorna" och i november 2011 kom den kritikerrosade uppföljaren "Klagomuren".

Jonathan Johansson har hyllats för sitt nyskapande sound med ärliga och melankoliska popmelodier. Texterna på svenska har med sin poetiska klang lyckats trollbinda musiksverige och placerat Jonathan på toppen av sin genre.

Sagt om Jonathan Johansson live:
"Var det den bästa konserten i år? Ja, året har inte hunnit bjuda på så mycket än, men det var länge sedan jag gick ut från en konsert med en så bra känsla i kroppen. ... Välregisserat och oförskämt bra. Perfekt utan att för den delen bli tråkigt." (Sundsvalls Tidning)

"Kraftfullt om kärlek, längtan och död." (Östersunds-Posten)

Support: Jonas Alaska
Norska Jonas Alaska släppte sitt självbetitlade och kritikerrosade debutalbum förra året som bland annat innehåller den uppmärksammade singeln "October". Jonas Alaska var tredubbelt nominerad till den norska Grammisgalan Spellemannprisen 2011 för debutalbumet och vann klassen årets nykomling.