x

Singalong Sound of Music
Biografen Skandia
D. 2012.24.04 Kl. 19:00

Hur ofta har du inte velat sjunga med under en musikalfilm? Nu får du chansen. Du får sjunga med Maria, kaptenen och alla de förtjusande von Trapp-barnen i en av tidernas folkkäraste filmer, den underbara Sound of Music.

Filmen textas på svenska men sångtexterna är på engelska. Så du behöver inte vara orolig om du inte kan texterna - de kommer ändå upp på filmduken så att alla kan följa med i denna karaokeföreställning i megaformat. En konferencier värmer upp publiken med lite singalong-övningar innan filmen börjar samt visar hur man använder det s k ”interaktiva fun-pack” som ingår i biljettpriset.

Singalong Sound of Music är mycket mer än en film. Det är en härlig blandning av film, music hall, fest, karaoke och allsång. Glöm alla regler du lärt dig om att sitta still och hålla tyst på bio. Här får du sjunga så högt och så falskt som du vill. Du skall också heja på Julie, bua åt nazisterna, jama för baronessan, skälla på brevbäraren Rolf, gulla med lilla Gretl, vifta med edelweiss, och mycket mycket mer. Helsjukt? Javisst, men vansinnigt roligt! Det är interaktiv underhållning när den är som bäst.

Du får mer än gärna klä ut dig till någon av dina favoritfigurer i filmen. Inget tvång förstås men det höjer onekligen stämningen. På tidigare föreställningar har vi sett Maria-kopior, nunnor av bägge könen, bruna papperspåsar med snören, kedjor av snöklädda berg, getter, herdar och alpblommor. Här är det endast den egna fantasin som sätter gränserna. Alla som klär ut sig får delta i en pristävling, där publiken röstar fram de som har de mest originella kostymerna.

Föreställningen är perfekt för möhippor, svensexor, födelsedagsfester, företagsarrangemang och after-work-träffar, för alla som någonsin har fällt en tår när de hört Edelweiss samt för dig som närt en hemlig dröm om att få vara nunna för en kväll. För att inte tala om alla som älskar allsång.

Den nya kultshowen fick sin Sverigelansering år 2002 på Biografen Skandia i Stockholm. Sedan dess har man spelat inför utsålda hus och med en alltid lika uppskattande och uppsluppen publik, såväl i Stockholm som i övriga landet. Nu är det dags att återvända till vår ”hemmascen” på Skandia för att fira 10-årsjubileet av denna publikfavorit. Hoppas du vill vara med. Det kan bli ett minne för livet.