x

Allemansrätt: Billion Ocean + the Sigourney Weavers
Debaser Slussen
D. 2012.04.04 Kl. 19:00

Studieförbundet Bilda och Goatbridge Productions presenterar stolt:

ALLEMANSRÄTT- Populärkultur för alla som vill delta och glädjas åt Sveriges musikscen - Det är din Allemansrätt, claima den!

BILLION OCEAN
Musiken kan beskrivas som en form av energisk rock, ibland med vissa popinslag och det är med otrolig kraft samt enorm feeling i refrängerna som man lätt rycks med och inte kan sluta lyssna. Bandet har byggt upp en rejäl scenvana och en fanskara som följer dem.

RMK & KOMPANIETT
Efter 350 spelningar och en rad samarbeten med hiphop artister som Promoe, Toppen och gruppen Ismen, tar han nu steget utanför hiphopvärlden. För RMK handlar låtskrivande om konsten att klä en känsla med något så ”stelt” som ett ord. För ett ensamt ord betyder oftast ingenting, det är först sammankopplat med andra som den får kraft. Och har man hört hans texter vet man vilken kraft de har.

DISRAELI
Likt fågeln Fenix reste sig Disraeli ur askan från upplösta band. Bandet har ett riktigt tight sound och spelar rock av det lite hårdare slaget. Under ett drygt år har bandet visat att de både på skiva och framförallt live får publiken att spastiskt skaka.

THE SIGOURNEY WEAVERS
Lovande The Sigourney Weavers har gjort stor succé med sin mix av Ska, influenser från The Clash samt brittisk pop när den är som bäst. Förra sommaren gjorde man en bejublad spelning på Peace & Love och i september lade man Live at Heart festivalen i Örebro för sina fötter. Nu är det Stockholms tur…

RIFF KNIVES
Riff Knives är sextetten från Stockholms söderort som sedan sena 2008 fullkomligt domninerar huvudstadens klubbscen med sin alerta party rock-rap-funk. Krönta till Sveriges Bästa Liveakt 2011 har bandet gästat bland annat Hultsfred, PDOL och YEAH!festivalen och albumdebuterar senare i år med hela norra Europa för sina fötter.

INDIVIDEN & KUNGARNA
Individen är en ung uppkommande musiker ifrån de östgötska skogarna, som sedan 2010 har levererat nyskapande svensk pop med en blandning av dansanta refränger, stora melodiska partier och ärliga, ångestladdade texter. 2011 var ett händelserikt år, då han släppte sin debut-ep ”I väntan på söndag” som blivit väl mottagen på alternativscenen, blivit utsedd till en av de mest lovande akterna i Metro on Stage av Zero Magazine- Och även debuterat på livescenen med några få utvalda, explosiva liveframträdanden. Under 2012 kommer han spela runt om i Sverige tillsammans med hans kamrater i livebandet Kungarna. Du som inte har sett Individen & Kungarna live borde ta chansen, då dom tillsammans levererar en känsla så stark att du nästan kan ta på den.

Liveklubben "Allemansrätt" är en del av Studieförbundet Bildas musikverksamhet.