x

Armand Mirpour + Support
Sticky Fingers
D. 2012.20.04 Kl. 21:00

Klubb NEMIS / Studiefrämjandet presenterar denna kväll 4 st band inom indie-genren:ARMAND MIRPOUR ( STHLM)
KOWALSKI ( GBG)
KLARA & DRÖMMARNA ( Halmstad)
INSTANT POSE ( Trollhättan)

Ålder 18 år

Dörrar 21.00


ARMAND MIRPOUR

Armand framträdde 2010 på ett fullsatt Hovet för 9 000 Twilightfans, var förband till José Gonzalez i Norska Trondheim och blev Stockholmshistorisk som första liveakt att få uppträda i prestigefyllda Salongen på Fredsgatan 12 under Roxannes flagg. Armand har redan hunnit spela på några av de viktigaste festivalerna och scenerna i Sverige: Emmaboda, Peace&Love, Gröna Lund, Storsjöyran och Rookiefestivalen i Hultsfred. Singeln Curly Boys Law valdes i augusti 2010 till dagens låt av engelska Record of the Day, som tidigare breakat akter som Kate Nash och Gnarls Barkley. Armands framgångar har även gett honom en plats som in-house låtskrivare hos legendariska förlaget Murlyn.

Armands nya singel "Lucky Lady Hotshot" är ute nu och B-listad på P3.


INSTANT POSE

The Strokes, Arctic Monkeys, Joy Division och Velvet Underground är några av de band som influerar medlemmarna i INSTANT POSE i sitt eget låtskrivande. Musiken är en indierock- och synthhybrid och låtarna växer fram ur experimentella jamsessioner som senare struktureras upp till färdiga låtar. Ledorden för INSTANT POSE är originalitet och nyskapande, och det viktigaste för dem är att producera musik som inte liknar något publiken redan har hört.
Basisten Jonathan Malmqvist och trummisen Mattias Konradsson startade INSTANT POSE redan under deras gymnasietid, då de var starkt influerade av Mando Diao’s indierock. 2006 tog de steget vidare och ville utöka bandet, och de välkomnade gitarristen Hans Rohdin och sångaren/textförfattaren Martin Karlsson som nya medlemmar. Dock blev satsningen aldrig helhjärtad, och bandet blev vilande i fyra år, fram tills 2010 då glöden väcktes på nytt och keyboardisten Kalle Bjernestad blev tillsatt. Vid det här laget känner medlemmarna i INSTANT POSE att de har mognat och hittat något unikt, och har bestämt sig för att satsa på bandet fullt ut.
INSTANT POSE är nu högaktuella och har gett ut sina två första inspelade låtar ”Creatures” och ”Dancefloor” i osignat format. Låtarna finns tillgängliga hos alla stora digitala musikdistributörer som exempelvis Spotify. Låtarna produceras även som CD-singel i begränsad upplaga på 125 exemplar. Musikvideo kan ses på Youtube. Medlemmarna i INSTANT POSE vill lära känna sin publik så tveka inte att kontakta dem om du vill.
Hemsida: www.instantpose.se

KOWALSKI

Hyllad, rå pop från Göteborg.


KLARA & DRÖMMARNA

Tillsammans med tre unga gentlemän tar Klara Andersson sin musik till en helt ny nivå. Med sin midnattspop tar de med dig på en resa till balkonger i sensommarnatten och snöfyllda gator. De vrider och vänder på det du trodde var konstant och lämnar dig undrande om vad som egentligen är. Klara & Drömmarna består av: Klara Andersson - Sång och gitarr Axel Croné - Bas Fabian Baroudi - Trummor Billy Nilsson - Klaviatur, Gitarr och Saxofon