x

The Mary Onettes
Debaser Medis
D. 2012.07.04 Kl. 19:00

Debaser bjuder på svensk indie av världsklass denna kväll!

The Mary Onettes
Idag en erkänd popakt i indie-Sverige men vägen har inte alltid varit så lätt för The Mary Onettes. Med en gemensam kärlek för 80- och 90-tals musik bildades The Mary Onettes 2000, främst influerade av band som Stone Roses och The Cure.

Efter två förlorade skivkontrakt och en EP med fina recensioner fick 2006 det svenska skivbolaget Labrador upp ögonen för The Mary Onettes. Självbetitlade debutskivan släpptes 2007 och bandet fick fantastiska recensioner och stor uppmärksamhet. Bland annat så var låtarna Lost och Explosions med i Grey’s Anatomy.

Det är främst bandets känsla och skicklighet med ljud som gör The Mary Onettes speciella. Otroligt välspelat med mycket känsla bygger bandet upp en storslagen ljudbild som aldrig tar för mycket utrymme. Deras musik håller en känsla av drömsk frihet och flyktig glädje som bringar lycka och harmoni över lyssnaren.

THE PALE CORNERS
The Pale Corners ljuva toner får oss att drömma oss bort till bättre tider, när musiken från England fylldes med vänligt sinnade synthslingor och positivt poppiga gitarrer som höjdes upp av en oskyldigt drömsk stämma.

Trots att The Pale Corners funnits sen 2008 har bandet än så länge släppt ett par singlar. Första singeln ”Steve Buscemi ” gjorde stor succé i bloggsfären och släpptes på amerikanska Cloudberry Records. Sen dröjde det tills 2011 innan nästa singel ”Fireflies” släpptes och möttes av fin kritik.

4 april utkommer nästa singel, ”REM” som redan nu har smyglanserats genom den amerikanska musiktidningen Under The Radar som kallar ”REM” för en melankolisk poppärla.

EXPLODING HEART
Exploding Heart är äntligen tillbaka på Debaser och inleder kvällen på Medis!

HAPPY EVER AFTER (DJ-SET)
Michelle Kienast är ena halvan av STHLM Indie och Josef Hermansson spelar till vardags i bandet Navet. Tillsammans har de klubben Happy Ever After som alltid bjuder sina besökare på pop, indie, electro, ny musik, gammal musik, låtar du älskar och låtar du hatar att du älskar.
http://facebook.com/klubbhappyeverafter

OLA & JOANNA (DJ-SET)
Från huvudstaden i väster - Oslo - kommer två popsnören och bjuder på somrig indie. Dubbelt svettigt alltså. Ola återfinns också i bandet Making Marks (tidigare mylittlepony).