x

Young Magic
Debaser Malmö
D. 2012.02.06 Kl. 17:00

Brooklyntrion Young Magic's musik är en symbiotisk blandning av ljud från Västafrika till Turkiet, instrumentalisk hip-hop, UK Bass och psykadelisk soul. Young Magic är ett tidlöst eteriskt utforskande in i dåtid och framtid. Young Magic är en vacker historia som tåls att berättas.

Isaac Emanuel och Michael Italia begav sig på var sin sida av vår planet ut på en mållös resa över världen med endast väska och mikrofon, levandes dag för dag, sökandes efter inspiration, spelandes på de instrument de kom över under resans gång. Deras resor ledde genom norra och södra Europa, England, USA, Sydamerika och slutligen Mexiko där de två musikaliska vagabonderna möttes upp för att dela med sig av sina upplevelser och inspiration.

Under tiden i New York skapade Melati Malay vackert sorgsen musik, likt en andes försiktiga berörning av en stilla kropp. Efter att ha träffat Isaac och Michael några år tidigare återförenades trion 2011 i sin kärlek för överjordiska rytmer, storslaget och finstämt, ljud som får lyssnaren att lyftas upp och iväg, som får hjärta och hjärna att stillsamt smälta.

På lördag är det LarsX2- som står bakom skivspelarna. Då kommer nämligen Lars Kjelldén och spelar med sin vän Larissa Olenicoff som är influgen hela vägen från LA. När Larissas kaliforniska, varma högtryck möter Lars nordeuropeiska minusgrader bakom skivspelarna, blir det en tornado som drar med alla i nattens synder! Det kommer bli svängig electro, rumpskakande hip-hop och allmänt stök.