x
Dexys

Dexys
Berns
D. 2012.28.04 Kl. 21:00

I slutet av april kommer Kevin Rowland och hans Dexys (tidigare Dexys Midnight Runners) till Sverige för en helkväll i 80-talsnostalgins tecken på Berns.
“We’ll wear great clothes and make soulful music.”

Det var det Kevin Rowland lovade sina bandmedlemmar när han 1978 bildade Dexys Midnight Runners. Ett löfte han hållt. Efter dunderhits som bl.a. ”Come On Eileen” och ”Geno” tog dessa brittiska new wave-soul-rockare världen med stilfull storm under första halvan av 80-talet.

Bandet upplöstes 1985 för att återbildas 20 år senare. Däremellan hann Rowland släppa ett par album på egen hand. Nu är Dexys Midnight Runners aktuella igen, nu under namnet Dexys, fortfarande med Rowland som den självklara ledaren. Nya albumet heter ”One Day I’m Going To Soar” och bandet består av keyboardisten Mick Talbot som var med i bandet vid ett tillfälle på 80-talet (Talbot producerar också nya albumet tillsammans med Rowland och Pete Schwier) samt skåpdespelaren och sångaren Medeleine Hyland. Tillsammans bildar de en fantastisk mix av new wave-soul med en känsla av 30- och 40-talets noir-stil.

När de nu kommer till Sverige i vår bjuder de både på det nya albumet i sin helhet samt några självklara Dexys-favoriter från förr. Bered er på en helkväll i nostalgins tecken då Berns intas av inga mindre än Dexys!

Dörrar kl 20,00
Konsertstart ca 21,00.
Åldersgräns 20 år