x

Magnus Uggla Sommar 2012
Strand Hotel
D. 2012.21.07 Kl. 18:30

MAGNUS UGGLA PÅ SOMMARTURNÉ
Sveriges vassaste nagel i ögat drar Svea rike runt med en ambulerande rockshow i sommarsolen. Magnus Uggla plockar de flesta låtarna från sina plattor från sent 70-tal/tidigt 80-tal, kryddat med nya favoriter från ”Innan Filmen Tagit Slut…” och bjuder på en sanslös rockshow. Med start i Borlänge på Peace & Love-festivalen till avslutningen på Eksjö Stadsfest kommer vi få stifta bekantskap med en Uggla vi sällan sett.
Vi har alla en relation till Magnus Uggla; beroende på vilken sida av trettioårskrisen man befinner sig så höjer man sitt glas till antingen ”Varning På Stan” eller ”Jag Mår Illa”. Vi är dock många som skålar till fler av Ugglas hits än så. Den klassiska sviten av album som började med ”Bobbo Viking” och mynnade ut i prisbelönta ”Välkommen till folkhemmet” är på många sätt omatchat i den svenska pophistorien. Med ”Vittring”, ”Skandal Bjotis”, ”Sommartid”, ”IQ” och redan nämnda hits kan man lätt kalla detta för Ugglas guldålder; uppkäftigt och med satir som draget vapen svepte Uggla undan benen på både kritiker och fans.
- Som jag har längtat. Sen de två klubbspelningarna i julas har jag gjort mig tillgänglig varenda dag och tjatat på att få komma hemifrån. Äntligen har någon gjort sitt jobb och levererat världens härligaste sommar. Det kommer bli toppen!, hälsar Uggla.


Åldersgräns 13 år

Läs mer på www.nojet.se, www.societen.se

www.magnusuggla.nu

Mat och dryck får EJ medtagas in på området.
Mat, öl, vin finns till försäljning.