x

Cornelis vs. Riedel
Danderydsgården
D. 2012.22.04 Kl. 20:00

I höstas släpptes det 2012 Grammisnomierade albumet Cornelis VS Riedel. Här presenterar Georg Riedel fjorton nya tonsättningar till ett i princip osjunget material hämtat ur Enskilda sånger, (Skrifter II, Ordfront) som med redaktören Jan-Erik Volds ord ”samlar alla Vreeswijks sångtexter som inte ingår i de centrala LP-skivorna...”
Under namnet Cornelis vs Riedel hör vi nu detta unika material framföras av Sarah Riedel och Nicolai Dunger; ett exklusivt möte mellan två sångare som lyfter fram Cornelis texter med en lätthet och sinnlighet som ger orden en ny och angelägen lyster.
Med på scen finns tonsättaren själv och ett band bestående av några av Sveriges mest framstående jazzmusiker: pianisten Jonas Östholm, Emil Strandberg - trumpet, Fredrik Ljungkvist - tenorsaxofon/ klarinetter och Per-Åke Holmlander - tuba.

För mer info klicka här:www.cornelisvsriedel.se

CORNELIS VS RIEDEL recenceras:

5/6 i SvD ”Georg Riedel förenar visa och jazz med inslag av blues i en genomtänkt och skicklig smältdegel av kontrabas, trumpet, saxofon, tuba, piano, gitarr, slagverk. Sarah Riedel sjunger med sårbar medvetenhet om texten, och Nicolai Dunger axlar Vreeswijks mantel med övertygelse” Ingrid Strömdahl

4/5 i FOLKBLADET ”Styrkebesked från Riedel”

3/5 i AFTONBLADET ”Det låter klassiskt riedelskt, med en spännvidd mellan visa, jazz och folk. Sarah Riedel och Nicolai Dunger sjunger och lyckas fint med att förse allt det vreeswijkska med en egen ton.”