x

Gas 2012
Stora Teatern - Klubben
D. 2012.12.05 Kl. 19:00

Göteborg Art Sounds presenterar:
GAS 2012
Stora Teatern Klubb
Lördag 12 maj 2012 kl 19.00
Ålder 18 år

Kungsparken 1
19.00 – Lars Carlsson DJ-set [SE]
19.30 – RELAY MEETING del 2
Medverkande: Lisbeth Diers [DK], Herman Müntzing [SE], Marc Ducret [FR] och Flemming Agerskov [DK]
20.30 – Cardew Ensemble [IT]
21.30 – Supersilent & Stian Westerhus [NO]
23.00 – CLUB GAS: Kangding Ray [FR]
00.00 – CLUB GAS: Kraft [SE]

Tonsättaren Lars Carlsson kommer att spela skivor under kvällen. Ett set som ”växlar mellan det senaste inom electronica, klassiska musikpärlor, 80-tals synth/pop och lite punkrock... ”.

RELAY MEETING del 2 är andra delen av en stafettkonsert i tre delar. Med danska slagverkaren Lisbeth Diers, svenska friformsmusikern Herman Müntzing, franska gitarrimprovisatören Marc Ducret och danska trumpetaren Flemming Agerskov. Improvisation möter noterad musik.

Italienska Cardew Ensemble bjuder på verk av John Cage och Cornelius Cardew, två giganter inom den modernistiska musiken. Med laptops, live-elektronik, stråkar, klaviatur och elgitarr skapar ensemblen ljudande rum i rummet.

Norska improvfenomenet Supersilent, förstärkta av gitarristen Stian Westerhus, ger en konsert skapat av elektronik, gitarr, trumpet, slagverk och klaviatur. Vackert och egensinnigt.

Kangding Ray är fransmannen David Letelliers soloprojekt. Tillsammans med en slagverkare från Berlin framför han ett set med musik som har en fot i den audiofila hörlursmusiken och en fot på dansgolvet.

Dimitros K och Jor-El har sedan förra Klubb Kraft 2009 gått åt varsitt håll men passionen för dansmusik av det hårdare slaget har bestått. Nu återförenas de för ett exklusivt framträdande.