x

The Crown + Support
Sticky Fingers
D. 2012.05.05 Kl. 19:00

Ålder: 18 år med förköp

Dörrar 19.00

På scen ca 20.00

På Scen: THE CROWN + support: AS YOU DROWN

THE CROWN

Legendariska death/thrasharna i The Crown är tillbaka i sin mest klassiska sättning även kallad "The Royal Five" och gör sitt premiärgig sen återföreningen på Sticky Fingers.

Den 5:e maj 2012 äntrar killarna Sticky Fingers. Detta markerar den första spelningen i Göteborg på 12 år.
Bandet kommer att leverera ett svettigt, brutalt och varierande set från hela karriären. Detta blir en grym kväll att se fram emot.
Göteborg!! NU JÄVLAR!!!

The Crown 2012:

Johan Lindstrand - Sång
Magnus Olsfelt - Bas
Janne Saarenpää - Trummor
Marko Tervonen - Gitarr
Markus Sunesson - Gitarr

The Crown startade i Trollhättan 1990 som Crown of Thorns och släppte första plattan The Burning 1995 på Black Sun. Efter andra plattan gav sig bandet ut på en europaturné som ledde till att en representant från Metal Blade records signade bandet, trots en fadäs med en ölflaska i huvudet på nämnda herre under ett av bandets framträdanden.

Efter det rullade det på med större turnéer med Morbid Angel och en ökad popularitet tack vare monumentala album som Hell Is Here och Deathrace King.

Trots framgångarna valde bandets sångare Johan Lindstrand att hoppa av och in klev istället legendariske Thomas Lindberg från bland annat At the Gates. Tillsammans spelade bandet in plattan Crowned in Terror. Thomas sejour i bandet blev dock kort och Johan återvände redan 2003 för inspelningen av Possessed 13.

Detta visade sig bli slutet på The Crown för den gången. 2004 kastade bandet in handduken och det dröjde ända till 2010 innan man såg livstecken. Då var bandet tillbaka med en ny sångare och ett nytt album betitlat "Doomsday King". Det tog dock inte lång tid innan Johan återigen var tillbaka vid mikrofonen och nu är det äntligen dags för första giget sen den klassiska sättningen återförenades!