x

Terrible Feelings Releasefest!
Debaser Malmö
D. 2012.18.04 Kl. 19:00

Efter oändliga diskussioner angående estetik, lyrik och musiksmak valdes Terrible Feelings som det mest passande namnet på projektet som påbörjades någon gång under sensommaren 2009 i Malmö. Bandet må härröra från en evigt blomstrande punkscen, men Terrible Feelings representerar mer än så. Med musik och texter rotade i 70-talets djävulsdyrkande hårdrock och 80-talets mest svårmodiga new-wave, spelar Terrible Feelings en sinnrik och moloken blandning av powerpop och punk.

I april 2012 släpps ”Shadows”, Terrible Feelings debutalbum. Alstret spelades in i Tambourine Studios i Malmö under januari 2012. Samproducenten Erik Sunding sporrade bandet till att använda mer än tio olika gitarrer och förstärkare, en knasig violabas spelad genom en massiv 70-tals rigg, gamla trasiga trummor, farfisa, hammond, piano och massor av fräsig percussion. Resultatet är tolv ganska olika låtar, alla sammanbundna av en och samma föreställning: att vandra hand i hand gentemot en ödslig framtid.

Samma dag som "Shadows" släpps ställer sig bandet på Debasers scen för att fira! Kvällen till ära har Terrible Feelings dessutom bjudit in ett par av sina vänner och favoritband för att festligheterna inte ska nå några som helst gränser. Varmt välkomna!