x

Loosegoats + Tarantula Waltz
Debaser Slussen
D. 2012.11.05 Kl. 20:00

Efter drygt ett decenniums paus (förutom ett par enstaka spelningar 2009) och en lika lång framgångsrik solokarriär för sångaren Christian Kjellvander så är Loosegoats tillbaka med ett nytt album.

Från att under mitten av 90-talet ha varit Sveriges motsvarighet till den amerikanska lo-fi och slackervågen med band som Pavement, Archers Of Loaf till att ha gått i bräschen för den svenska “altcountry”-vågen på slutet av 90-talet så är det nu dags för ett nytt kapitel i Loosegoats karriär.

Det var när bandet, efter flera års paus, möttes för några exklusiva konserter 2009 som inspirationen satte fart på nytt och ett frö såddes till femte albumet "Ideas for to travel down death’s merry road".

Loosegoats med Christian Kjellvander som låtskrivare tar tid på sig. Planen var att skriva ett album som känns just Loosegoats, fast 2012. Bygga vidare på något som en generation älskare av Americana gjort till sina personliga favoriter utan att upprepa sig. Resultatet blev en rakare, mer poppig, motorvägsskiva.

Albumet släpps den 18 april. Den första singeln "Montananas" släpptes nyligen och har redan lyssnats varm på Spotify.

Loosegoats kommer göra tre spelningar i och med albumreleasen. Det blir ingen nostalgisk återförening, utan ett Loosegoats som är tillbaka med nytt material och en stor hunger för att spela sin musik live.

The Tarantula Waltz är Markus Svenssons alter ego, runt honom kretsar ett kollektiv av musiker som i olika utsträckning figurerar på inspelningarna. 2011 gjorde Markus två Europa turnéer med Christian Kjellvander och en kortare som support till Iron & Wine. I höst släpps äntligen den tredje skivan Tinderstick neck.

Fritz’s Corner med vänner spelar skivor!