x
Paul Simon

Paul Simon
Ericsson Globe
D. 2012.22.07 Kl. 19:30

Låt oss presentera en afton med Paul Simon som inkluderar ett alldeles speciellt framförande av det banbrytande albumet GRACELAND tillsammans med Ladysmith Black Mambazo. I tillägg till detta kommer Paul att framföra sånger som spänner över hela hans långa karriär.

Vi är mycket stolta över att kunna meddela att den den 22 juli intar Paul Simon Ericsson Globe i Stockholm.

Paul Simon är en av vår tids största kompositörer, textförfattare och musiker. Han är känd för att vara en perfektionist, men han har aldrig varit rädd för att gå i nya riktningar. Med stor framgång har han blandat inslag av folkrock, gospel, reggae, doo wop, blues, latin, dixieland, jazz och folkmusik från Sydafrika, Peru och Brasilien.

Paul Simon har skrivit klassiker som The Sound Of Silence, Mrs Robinson, Bridge Over Troubled Water och The Boxer för Simon and Garfunkel. Några av hans största solohits är: Mother And Child Reunion, Loves Me Like A Rock, 50 Ways To Leave Your Lover, Slip Slidin’ Away, Late In The Evening, You Can Call Me Al och The Obvious Child.

Paul Simons GRACELAND är förmodligen en av de mest inflytelserika album som har släppts under de senaste tre decennierna och när det släpptes 1986 sålde det i mer än 14 miljoner exemplar över hela världen. Albumet blev en sensation, inte bara för den fantastiska musiken utan också för att den delvis spelades in i Sydafrika med sydafrikanska musiker, däribland vokalgruppen Ladysmith Black Mambazo som vi får se i Globen också i sommar. Tanken bakom albumet var att kombinera Paul Simon talang för låtskrivande med den lokala sydafrikanska musiken. Och han lyckades, minst sagt.

Som en del av 25-årsfirandet av GRACELAND kommer alltså Paul Simon att spela albumet i sin helhet. Utöver detta kommer han även spela en hel del av hans andra oförglömliga låtar från hans långa och framgångsrika karriär.

Vi ser fram emot en stor kväll i juli med en av modern tids största låtskrivare.

Åldersgräns 13 år - oavsett om målsman är med eller ej, med anledning av svenska myndigheters krav om begränsning av höga ljudnivåer för unga.

Endast direktbetalning.

Du som valt leveranssätt TicketFast, glöm inte att skriva ut dina biljetter!