x

Hype Williams + Jason Urick
Debaser Slussen
D. 2012.19.05 Kl. 20:00

London-duon Hype Williams spelar fjärde-världens-trance filtrerat genom vår tids chopped&screw-estetik. Först gav Carnivals ut bandets debut-LP, följt av en omtalad 7" på De Stijl och nu senast släppte duon fullängdaren "One Nation" på Hippos In Tanks (Onehotrix Point Never, Sun Araw, Games) som mötts av fina recensioner av bland annat Nöjesguiden.

Hype Williams låter som en tidig dubversion av tidiga Skaters med ett nästintill rituellt trumslageri, träblås och spelat som om de vore del av en hemlig stam långt bortifrån som blivit uppsugen i ett maskhål av nedkladdade sångsamplingar och melodier från fjärran öster i slow-motion. Inte missa!

Jason Urick
Jason Urick utforskar en värld av ljud som har sin plats i yttre rymdens avlägsnaste hörn. Efter expeditioner i svävande ambiens på sin debut-LP ”Husbands” och rytmiska och förvrängda toner på uppföljaren ”Fussing & Fighting” strävar Jason Urick efter att föra samman klyftorna mellan det familjära och okända på sitt senaste alster ”I Love You”.

En ljudkonstnär av högsta rang skapar Jason Urick sin musik med influenser av sitt liv, världen omkring honom och hans egna känslor. Från uppspelt och självsäkert till orsäkerhet och nervositet målar han upp ljudbilder av våra mänskliga känslor, musik som inte behöver text och sång för att förmedla lycka och sorg, kaos och harmoni.