x

Kärlek Över Gränser
NorrlandsOperan, Teatern
D. 2012.24.05 Kl. 18:00

Kärleken till musik, sång och människor är ett tema för vårkonserten arrangerad av Polska Föreningen PIAST i Umeå och Polska Ambassaden i Stockholm.

Under första delen av konserten kommer Eraficon Piano Duo: Marcin Dominik Gluch och Marek Matuszczak från Polen, med en glödande passion för musik, att bjuda på ett fantastiskt potpurri av musikaliska stilar och tempon - från jazz, modernt och filmmusik till Chopin fyrahändigt!

Duon kommer att spela verk av följande kända svenska och polska kompositörer: Nils Lindberg verk tar inspiration från Dalarnas folkmusik, tolkad på ett personligt sätt och med en internationell prägel. Stefan Kisielewskis var kompositör och författare; hans musik präglas av intelligent humor och självironi. Maurice Karkoff betonar färg och expressivitet som de starkaste värdena i sin konst. Lars Sjösten är jazzmusiker och kompositör med känsla för starka melodier och vackra ackord. Werner Wolf Glaser är en tysk-svensk tonsättare med ett intensivt, modernistiskt tonspråk. Zbigniew Preisner är en mångfaldigt belönad polsk skapare av filmmusik, bl.a. till Krzysztof Kieslowskis filmer Dekalogen, Den blå filmen.

Under andra delen av konserten bjuds vi på sång av ChorAll, en mycket väletablerad Umeåkör med över 40 medlemmar. Deras sångglädje, entusiasm och kärlek till musik kommer att omfamna oss alla. Sedan 1999 leds kören av den i Polen utbildade sångerskan och cellisten Ania Winek-Albertsson som ska framträda med solo till ackompanjemang av Aleksandra Foltynowicz och Christine Fredin - piano.

Längd: ca 2 h 20 minuter
Arrangör: polska föreningen PIAST i samarbete med Republiken Polens Ambassad