x

Eilen Jewell
Backstage, Konsert & Kongress
D. 2012.22.05 Kl. 20:00

För en tid sedan fick vi ett tips från en av våra besökare som önskade att vi skulle ta hit "den underbara country/rootssångerskan Eilen Jewell" om möjligt.

Vi är mycket glada att meddela att vi har lyckats uppfylla denna önskan och att få presentera denna artist på vår scen Backstage den 22 maj!


Efter att ha byggt upp en trogen publik här genom ett par riktiga succéturnéer och släppt sin hyllade ”The Queen of the Minor Key” i våras så är det äntligen dags. Dags igen för att tjusas av Eilens tillbakalutade karisma, fantastiska låtar och förföras av hennes snortajta band med vår favoritgitarrist Jerry Miller i spetsen. Eilen är inte bara ”The Queen Of Minor Key” utan också den självklara ”The Queen Of Rootsy”!

Eilen Jewell är en fantastisk artist. Likt en korsning av Lucinda Williams och Norah Jones har hon med sin talang och hårt arbete skapat sig en position där hon blivit lika omtyckt av såväl kritiker som publik. Eilen är den där artisten som både den vane eller ovane konsertbesökaren aldrig glömmer och som heller inte verkar kunna få en dålig recension. En artist som också har den goda smaken att omge sig med ett grymt band där gitarristen Jerry Millers spel egentligen ensamt är värt biljetten men ändå klädsamt hamnar i skuggan av den skinande Eilen.

Efter bandets konsert i Malmö 2009 skrev Håkan Engström: Eilen Jewell - trettio år ung - är en välformulerad låtskrivare, en känslig uttolkare av andras sånger, en säker bandledare, en chosefri och smart scenpersonlighet, en artist med stilkoll inom en rad mer eller mindre tydligt angränsande genrer. Hon är på alla vis imponerande. Missa inte Eileen Jewell!

Insläpp: kl 19:00
Ståplatser