x

Peter Jöback - I Love Musicals
Ericsson Globe
D. 2012.20.10 Kl. 19:30

I Love Musicals är en elegant och kärleksfull hyllning till musikalen där Peter tillsammans internationella gästsolister från Broadway och West End, Stockholm Sinfonietta under ledning av engelske dirigenten David White bjuder publiken på sina mest älskade låtar från musikaler som Kristina från Duvemåla, Phantom of the Opera, Miss Saigon, Cabaret, Les Miserables m.fl..
Gästsolister är;
Musikalstjärnan Michael McCarthy som är en fantastisk barython-sångare och han har framgångsrikt spelat Inspector Javert i Les Miserables i USA, Kina, Australien och Europa och är en av Cameron Macintosh’s absoluta favoriter i rollen. Förutom musikalroller är Michael efterfrågad på konsertscenen där han bl a medverkat i en tribute-konsert till Ira Gershwin, gjort egna soloturnéer och 2008 stod han på GöteborgsOperans scen i konsertversionen av Sweeney Todd.

Den brittiska sopranen Katy Treharne som spelat ”Christine” mot Peter i ”The Phantom of the Opera” är en av Englands främsta sopraner och har medverkat i många musikaler och konserter bl a i Perchance to Dream, i 25-årsfirandet av The Phantom of the Opera på Royal Albert Hall och som Maisy Day i Brian Irvines The Calling of Maisy Dayerts.
Den kanadensiska sångerskan och musikalstjärnan Ma-Anne Dionisio, som har hyllats för sin roll som Kim i Miss Saigon på scener världen över, spelade med Peter i Miss Saigon på Theatre Royal Drury Lane i London 1997.
I Linköping och Malmö kommer James Graeme att ersätta Michael. James Graeme har haft huvudrollen i en lång rad musikaler som Jesus Christ Superstar, Out of the Blue, Cats, Romeo & Juliet m fl. James har också medverkat i olika uppsättningar i Sverige bl.a. på scenerna i Stockholm och Göteborg.
I Love Musicals regisseras av hyllade Edward af Sillén som framgångsrikt arbetat med bl a Tomas Ledins krikerrosade krogshow Showtime, Melodifestivalen, många teater- och tv-produktioner som Hair på Stockholms Stadsteater och Parlamentet i TV 4. Engelsmannen David White kommer att dirigera den 35-man starka sinfoniettan. Han är en av musikalscenens mest efterfrågade dirigenter.

Inför föreställningen I Love Musicals visas Peter Jöbacks film La vie, l'amour, la mort på arenan. Filmen kommer att visas på skärmar vid scenen med start 45 minuter innan konserten börjar.
La vie, l'amour, la mort är en hyllning till musiken, Frankrike och filmen.
Det är en musikdramatisk berättelse om Peters franska alter ego, om hans liv, leverne och död med inspiration från franska chansons. Regissör är Magnus Renfors.
Konserten varar i cirka 2.5 tim inkl paus.
Endast direktbetalning.
Du som valt leveranssätt TicketFast, glöm inte att skriva ut dina biljetter!
Paraplyer får ej medföras innanför arenans område. Arrangör eller arena ansvarar inte för paraplyer som är lämnade utanför entrén och de sparas ej efter konsertdagen.